Foto: Printscreen/Youtube/Mama Buba
MMMMMMM
TAJNI RECEPT ZA GRČKU MUSAKU DOVEO JE SRBE DO LUDILA: Oni stavljaju nešto što obožavamo, a nismo imali pojma
Prste da poližeš
Objavljeno: 26.04.2024. 17:21h
Dunja Čavić
Potrebno je
2 veća patlidžana
4 krompira
5 jaja
2 glavice crnog luka
500 g mlevenog mesa
kašika suvog biljnog začina
so, biber
5 dl mleka
1 dl ulja
200 g brašna
Priprema
Oljuštite patlidžan, isecite ga popreko na režnjeve, posolite i ostavite da odstoje. Umutite belanca, dodajte žumanca i svaki list patlidžana uvaljajte u brašno, pa u jaja i pržite. Za nadev ispržite luk, dodajte meso i začine. U podmazan pleh ređajte pohovan patlidžan, meso, rendan krompir. Umutite jaja i mleko, prelijte musaku i pecite 40 minuta na 220 stepeni.
Bonus video
(Espreso/trpeza.alo.rs/Prenela D.Č.)