Čišćenje rešetke od roštilja sa dva sastojka, Foto: Petar Aleksić

pogledajte

KAKO OČISTITI REŠETKU OD ROŠTILJA ZA PRVI MAJ? Potrebni su vam samo sirće i luk

Očistiti rešetku od roštilja za tili čas

Objavljeno: 26.04.2024. 14:09h

Bliži nam se obeležavanje Prvog maja, a velika većina ljudi će taj dan tradicionalno provesti u prirodi, pored roštilja.

Jedine stvari koji bi mogle da pokvare taj dan su loše vreme, ali i roštilj, jer ga je nakon pečenja velikih količina mesa veoma teško očistiti. No, to nije nemoguća misija.

Prvi maj nezamisliv je bez roštilja u prirodi, a savršen dan uz ukusnu hranu, porodicu i prijatelje, retko šta može da pokvari, osim, možda roštilja koji kasnije mora i da se očisti.

Kako očistiti rešetku za roštilj?foto: Beta/Miloš Miškov, Profimedia, Printscreen/Google maps

Predstavljamo vam sjajan trik uz koji ćete rešetku nakon roštiljanja veoma lako očistiti. Sve što vam treba su crveni luk i belo sirće.

Pre čišćenja roštilj možete zagrejati, a zatim ga isprskati belim sirćetom kako bi se masnoća brže rastvorila.

Nakon toga uzmite polovinu crvenog luka i sastružite masnoću sa rešetke roštilja. Na kraju možete preći još jednom preko rešetki sa aluminjskom folijom, a masnoća će nestati za čas.

Bonus video:

(Espreso/Stil/Preneo: V.Š)