Torta Grilijaš, Foto: Printscreen/Youtube/ Njam njam A.V

najbolji izbor za praznike

NAJLEPŠA POSLASTICA SA LEŠNIKOM ZA USKRS: Grilijaš torta - kremasta, raskošna, recept kakav samo može da se poželi

Grilijaš torta je najlepša poslastica sa lešnikom za Uskrs

Objavljeno: 26.04.2024. 12:00h

Bliži nam se Uskrs i svi se radujemo okupljanju sa najmilijima. Period kada smo svi na okupu predstavlja najveće zadovoljstvo svima nama.

Za Uskrs mnoge žene prave bogatu trpezu i trude se da sve bude na najvišem mogućem nivou.

Rolat od tikvica je idealan za predjelo, jer je lagan, kremast, a nema trunku brašna i prosto se topi u ustima zbog kombinacije sa krem sirom.

Naravno da će posle toga na red doći neki specijalitet, ali ono o čemu svi razmišljaju jesu poslastice.

Torte i kolači su neizostavni deo, pa je tako pred vama grilijaš torta. Najukusnija, bogat fil, kremasta...

Sastojci za grilijaš tortafoto: Printscreen/Youtube/ Njam njam A.V

Svi sastojci sa receptom su tu:

lešnik - 300 grama

belanca - 7

šećer - 500 grama

šećer - još 8 kašika

slatka pavlaka - 250 mililitara

Pravljenje grilijašafoto: Printscreen/Youtube/ Njam njam A.V

brašno - 2 kašike

margarin - jedan

mleveni lešnik - 100 grama

šećer - još 20 kašika

žumanca - 21

jaja - 2 cela

Pravljenje kora za grilijaš tortufoto: Printscreen/Youtube/ Njam njam A.V

Priprema:

Šećer stavite da se karmelizuje, pa dodajte lešnik.

Čim se ohladi smesa treba da se samelje na krupnije.

Za koru treba da se umute belanca sa šećerom. U to dodajte brašno i mlevene lešnike.

Filovanje grilijaš tortefoto: Printscreen/Youtube/ Njam njam A.V

Sve promešajte i izlijte u pleh i koru pecite na 220 stepeni 20 minuta.

Treba da se naprave tri kore.

Zatim se jaja umute sa šećerom i žumancima, a onda treba da se kuvaju na pari.

Čim se fil ohladi, dodajte umućen margarin i samleveni grilijaš, a onda krenite da filujete tortu.

Koru prvo premažite sa grilijaš filom, pa slatkom pavlakom.

Parče grilijaš tortefoto: Printscreen/Youtube/ Njam njam A.V

Na kraju tortu ukrasite šlagom i stavite u frižider da se stegne.

Bonus video:

(Espreso/Recepti.Žena.Blic.rs/Prenela: N.J)