svi će se daviti u tome
NAJKREMASTIJE PREDJELO BEZ TRUNKE BRAŠNA: Rolat od tikvica za Uskrs - recept ostavlja bez daha koliko je dobar
Rolat od tikvica je najkremastije predjelo za Uskrs,a recept ostavlja bez daha
Bliži nam se veliki hrišćanski praznik - Uskrs. Svi se raduju praznicima i okupljanju sa porodicom. Za sve nas je najlepši trenutak kada smo svi zajedno.
Kako bi to zadovoljstvo bilo još bolje, tu je hrana u kojoj svi zajedno uživamo.
Razni specijaliteti, kako slani tako i slatki.
Naše domaćice se uvek trude da trpeza bude bogata, sve od predjela pa do najukusnijih poslastica.
Ako smišljate koju desert da pravite Pavlova torta je pravi izbor za vas. Nju svi vole, a deca najviše. Redovno se sprema za sve proslave, rođendane i niko neće moći da joj odoli.
Pre najslađeg dela, jedan kremast rolat od tikvica - jednostavno je savršen i topi se u ustima. Ono što je isto bitno jeste da nema trunke brašna.
Svi sastojci i recept su tu:
Za koru:
so - pola kašičice
tikvice - 700 grama (količina je pre oceđenja)
krem sir - 50 grama
jaja - 3
Za fil:
mirođija - 1 kašika (iseckana sveža)
krem sir - 150 grama
beli luk - dva čena
Priprema:
Izrendajte tikvice, posolite ih i ostavite da odstoje malo.
Nakon toga ih procedite, pa im dodajte krem sir i jaja.
Sve dobro promešajte. Smesu za rolat od tikvica sipajte u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Pecite 20 minuta na 200 stepeni. Nakon toga se sprema fil.
Izgnječite beli luk i dodajte mu krem sir. Fil premažite preko kore i po vrhu stavite mirođiju.
Rolat zatim urolajte i stavite da se stegne.
Prijatno i uživajte u predjelu koje ostavlja bez daha.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)