Prženice, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

recept

OVO JE NAJZDRAVIJI NAČIN ZA SPREMANJE PRŽENICA: Bez nereda, a spremno je za samo 10 minuta

Prženice iz rerne su neosporno urednija varijanta ovog klasika. Ulje ili maslac neće prskati po kuhinji, a miris prženja se neće zavući u odeću i kosu

Objavljeno: 25.04.2024. 20:20h > 20:25h

Dakle, prženice možete bez problema da pripremate pre odlaska na posao, a u nastavku donosimo recept za slatku verziju s cimetom.

Prženice sa cimetom iz rerne

Potrebno je:

- mleko 350 ml

- jaje 2 komada

- šećer kristal 50 g

- šećer kristal 2 kašičice

- cimet 0,50 kašičice

foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Keramičku posudu premažite maslacem. Umutite jaja sa 50 g šećera, mlekom i prstohvatom soli. Hleb sa obe strane umočite u pripremljenu smesu, pa ga posložite u pripremljenu keramičku posudu.

Ostatak smese izlijte po hlebu, ali stanite kada vidite da hleb više ne upija tečnost. Preostale 2 kašičice šećera pomešajte sa cimetom, pa mešavinu pospite po hlebu. Pecite oko 20 minuta, dok hleb ne poprimi zlatnu boju i hrskavu koricu.

Bonus video:

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)