za praznike idealna
NAJKREMASTIJA POSLASTICA KOJOJ SE SVI RADO VRAĆAJU: Medovik torta - bogat i sočan fil, recept kida koliko je dobar
Medovik torta je najkremastija poslastica sa bogatim i sočnim filom, a recept kida koliko je dobar
Bliži nam se vikend kojem se svi radujemo jer tada imamo dovoljno vremena da provedemo sa svojim najmilijima i da uživamo u najukusnijim specijalitetima.
Deca najviše vole kada ih posle dobrog ručka obradujete sa poslasticama koje im odmah izmame osmeh na lice.
Kolač sa makom i plazmom je pravi izbor za sve koje vole brze, a kremaste poslastice.
Svaki zalogaj se topi u ustima i prosto vas tera da uzmete još.
Pored kolača ne smemo da izostavimo još bolji deo, a to su torte. Bilo da su u pitanju proslave, rođendani, praznici... naše domaćice ih prave redovno jer prosto ne možemo da odolimo slatkišima.
Ispred vas je tu torta Medovik - bogat fil i ukus koji ne može da se opiše rečima.
Recept i sastojci:
brašno - 450 grama
jaja - 3
so - prstohvat
šećer - 100 grama
soda bikarbona - 7 grama
maslac - 100 grama (istopljen)
med - 50 grama
Fil:
vanila - 2 kesice
kisela pavlaka - 800 grama
sok od limuna - 1 kašičica
šećer u prahu - 180 grama
Priprema:
Jaja prvo umutite sa šećerom, pa dodajte med i maslac koji ste prethodno istopili.
Sve dobro promešajte i stavite na paru, a sve vreme neprestano mešajte.
Čim se smesa ugreje, dodajte vodu, sodu bikarbonu i so, i nastavite neprestano da mešate.
Mora smesa da se upije sa sodom i da postane homogena.
Šerpu skinite sa šporeta i dodajte brašno malo po malo.
Zatim umesite testo. Kada ga umesite, podelite ga na 12 loptica. Svaku lopticu razvijte u krug i šerpom prečnika 24 cm se iseče krug.
On treba da se peče u plehu od rerne koji ste podmazali uljem i brašnom.
Isečke takođe pecite sa korama.
Pavlaku umutite sa sastojcima i na koru stavite po 3-4 kašike fila.
Torta se na kraju premaže sa filom i posipa isečcima koje ste prethodno samleli u blenderu.
Gotovu tortu stavite u frižider i sačekajte da se stegne.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)