Parče Medovik torte na tacni, Foto: Printscreen/Youtube/Silvana's Kitchen

za praznike idealna

NAJKREMASTIJA POSLASTICA KOJOJ SE SVI RADO VRAĆAJU: Medovik torta - bogat i sočan fil, recept kida koliko je dobar

Medovik torta je najkremastija poslastica sa bogatim i sočnim filom, a recept kida koliko je dobar

Objavljeno: 25.04.2024. 14:40h

Bliži nam se vikend kojem se svi radujemo jer tada imamo dovoljno vremena da provedemo sa svojim najmilijima i da uživamo u najukusnijim specijalitetima.

Deca najviše vole kada ih posle dobrog ručka obradujete sa poslasticama koje im odmah izmame osmeh na lice.

Kolač sa makom i plazmom je pravi izbor za sve koje vole brze, a kremaste poslastice.

Svaki zalogaj se topi u ustima i prosto vas tera da uzmete još.

Pored kolača ne smemo da izostavimo još bolji deo, a to su torte. Bilo da su u pitanju proslave, rođendani, praznici... naše domaćice ih prave redovno jer prosto ne možemo da odolimo slatkišima.

Ispred vas je tu torta Medovik - bogat fil i ukus koji ne može da se opiše rečima.

Pravljenje Medovik tortefoto: Printscreen/Youtube/Silvana's Kitchen

Recept i sastojci:

brašno - 450 grama

jaja - 3

so - prstohvat

šećer - 100 grama

Testo za Medovik tortufoto: Printscreen/Youtube/Silvana's Kitchen

soda bikarbona - 7 grama

maslac - 100 grama (istopljen)

med - 50 grama

Fil:

vanila - 2 kesice

Loptice za Medovik tortufoto: Printscreen/Youtube/Silvana's Kitchen

kisela pavlaka - 800 grama

sok od limuna - 1 kašičica

šećer u prahu - 180 grama

Kore za Medovik tortufoto: Printscreen/Youtube/Silvana's Kitchen

Priprema:

Jaja prvo umutite sa šećerom, pa dodajte med i maslac koji ste prethodno istopili.

Sve dobro promešajte i stavite na paru, a sve vreme neprestano mešajte.

Čim se smesa ugreje, dodajte vodu, sodu bikarbonu i so, i nastavite neprestano da mešate.

Fil za Medovik tortufoto: Printscreen/Youtube/Silvana's Kitchen

Mora smesa da se upije sa sodom i da postane homogena.

Šerpu skinite sa šporeta i dodajte brašno malo po malo.

Zatim umesite testo. Kada ga umesite, podelite ga na 12 loptica. Svaku lopticu razvijte u krug i šerpom prečnika 24 cm se iseče krug.

Filovanje Medovik tortefoto: Printscreen/Youtube/Silvana's Kitchen

On treba da se peče u plehu od rerne koji ste podmazali uljem i brašnom.

Isečke takođe pecite sa korama.

Pavlaku umutite sa sastojcima i na koru stavite po 3-4 kašike fila.

Torta se na kraju premaže sa filom i posipa isečcima koje ste prethodno samleli u blenderu.

Medovik torta na tacnifoto: Printscreen/Youtube/Silvana's Kitchen

Gotovu tortu stavite u frižider i sačekajte da se stegne.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)