sjajn ukus
KAKO DO NAJPENASTIJEG MANČMELOU KOLAČA? Veoma ja lako, pravi se u 3 koraka - (RECEPT)
Mančmelou kolač je idealan izbor za poslasticu
Ukoliko želite prost preukusnu poslasticu i ako ste veliki ljubitelj čokolade - na pravom ste mestu. Predstavljamo vam recept za fenomenalni mančmelou kolač.
Iako na prvi pogled deluje da bi njegova priprema mogla biti komplikovana, pre svega zbog zbog nešto većeg broja sastajoka, to uopšte nije slučaj. Ceo proces se obavlja u samo 3 glavna koraka.
A ukus je zaista fantastičan, svi koji su ga probali su oduševljeni.
Sastojci:
430 grama čokoladnog fila za tortu u prahu
400 grama zaslađenog kondenzovanog mleka
340 grama čokoladnih mrvica
40 grama slatke pavlake
Za penasti deo torte:
130 mililitara vode
5 kašike meda
320 grama šećera
3 kašike želatina
4 kašike vode
1 kašičica ekstrakta od vanile
5 belanca
Za čokoladni preliv:
60 grama čokoladnih mrvica
3 kašike slatke pavlake
Priprema:
1. Napravite patišpanj
Mančmelou kolač počnite da pravite tako što ćete smesu za čokoladnu tortu u prahu istresite i pripremajte po uputsvu. Nakon što je patišpanj pečen, drškom drvene kašike probušite rupe po celom toplom patišpanju. Ostavite da se malo ohladi i napraviti fil.
2. Napravite fil i pospite ga po kolaču
Za fil za mančmelou kolač pomešajte vodu, med i šećer i staviti na najjaču temperaturu. U međuvremenu želatin natopite sa hladnom vodom i ostavite da nabubri. Kada šećer provri ostavite da vri 5 minuta, odnosno dok ne počnu da izlaze balončići. Nakon toga skinite sa šporeta, dodajte želatin i promešajte da se istopi. Umutite belanca u čvrstu penu i postepeno dodajte sirup uz neprestano miksiranje. Dodajte ekstrakt vanile i mutite dok se ne dobije gustina šlaga. Potrebno je da prlijete patišpanj i ostavite da se suši na sobnoj temepraturi.
3. Napravite preliv
Rastopite čokoladne mrvice sa 3 kašike slatke pavlake dok smesa ne postane glatka. Prebacite smesu u kesu, odsecite ugao i stavite čokoladni preliv preko celog vrha i koristite čačkalicu da biste napravili šare.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Preneo: V.Š)