Pavlova torta na tacni, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

bombastična poslastica

NAJKREMASTIJA POSLASTICA SA VOĆEM KOJA OSVAJA U SEKUNDI: Pavlova torta - originalni recept za Uskrs

Pavlova torta je najkremastija poslastica sa voćem, a za Uskrs se sprema po originalnom receptu

Objavljeno: 25.04.2024. 13:06h

Pošto nam se bliži veliki hrišćanski praznik Uskrs, mnogi već smišljaju šta da spremaju od najukusnijih jela za taj dan.

Bez obzira što će trpeza biti bogata, zna da se svi nestrpljivo iščekuju najlepši deo - poslastice.

Ni deca, a ni stariji ne mogu da odole raskošnim tortama, a baš jedna takva je "Saher" - puno čokolade, kremast fil, ma topi se u ustima.

Ako ne želite baš da bude čokoladna, za vas je tu Pavlova torta - preukusna, lagana i svi je vole jer nijedna proslava bez nje ne može da prođe.

Mućenje belanaca za Pavlovu tortufoto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Recept sa sastojcima:

Za koru:

vanila - 1 kašičica (ekstrakt)

jaja - 4 belanca (na sobnoj temperaturi)

so - 1/4 kašičice

Kora za Pavlovu tortufoto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

šećer u prahu - 200 grama

sirće - 1 kašičica

skrob - 1 kašika (kukuruzni)

Za ukrašavanje:

voće - 500 grama (maline i jagode)

slatka pavlaka - 200 mililitara

Slatka pavlaka i šećer u prahu umućenifoto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

šećer u prahu - 1 kašika plus za posipanje

Priprema:

U jednu činiju sipajte belanca, so i sirće.

Umutite na najjačoj brzini i čim dobijete mekani sneg krenite da dodajte po 1-2 kašike šećera u prahu, ali nastavite pažljivo da mutite.

Čim dodate celu količinu šećera, nastavite da mutite 5 minuta.

Treba da se dobije gusta i glatka smesa.

Voće za Pavlovu tortufoto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Dodajte skrob i mutite još samo desetak sekundi.

Pleh obložite papirom za pečenje i smesu izlijte u njega.

Krug od puslica formirajte prečnika 20 centimetara.

Filovanje Pavlove tortefoto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Stavite da se peče između 130-140 stepeni na sat ili sat i 15 minuta dok ne dobije lagano porumenelu koricu.

Treba da bude mekana i sočna unutrašnjost.

Kada ispečete koru ostavite je da se ohladi.

Slatku pavlaku umutite sa šećerom u vazdušastu smesu i premažite koru.

Na vrh stavite voće i pospite šećerom u prahu.

Parče Pavlove tortefoto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Uživajte i prijatno u torti koja osvaja svakoga.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)