Turske prženice na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/Moja Kuhinja Official

bolje su od naših

OD OVAKVIH TURSKIH PRŽENICA KREĆE VODA NA USTA: Najmekše i vazdušaste - recept domaćica iz stare kecelje

Turske prženice su najmekše i vazdušaste, a prave se po receptu domaćica iz stare kecelje

Objavljeno: 25.04.2024. 11:18h

Doručak je najbitniji obrok i zato se svi trudimo da svako jutro kada ustanemo pojedemo nešto raznovrsno i zdravo.

Nekada nemamo vremena da se dugo zadržavamo u kuhinji, pa uglavnom spremimo nešto brzinski.

Ako postite za vas je tu posna domaća proja od samo četiri sastojka. Mekana, lagana i jednostavna za pripremu.

Sada da se vratimo na ono što će sve oduševiti, a to su turske prženice.

Njihove domaćice ih prave na mali drugačiji način jer u njih dodaju kiselo mleko kako bi bile najuskunije, a i vazdušaste.

Mućenje jaja u činijifoto: Printscreen/Youtube/Moja Kuhinja Official

Potrebni sastojci i recept:

so - prstohvat

jaja - 3

soda za hleb - prstohvat

hleb - 8 kriški

Umućena jaja sa kiselim mlekomfoto: Printscreen/Youtube/Moja Kuhinja Official

kiselo mleko - 400 grama

ulje - za prženje

Priprema:

Kriške hleba uzmite i isecite ih po sredini. Ulje sipajte u tiganj i zagrejte ga.

Potapanje hleba u smesu za turske prženicefoto: Printscreen/Youtube/Moja Kuhinja Official

Jaja umutite u činiji i dodajte prstohvat soli. U to dodajte sodu i kiselo mleko i sve dobro promešajte.

Čim se ulje zagreje kriške hleba potapajte u smesu i pržite dok ne dobiju zlatnu boju.

Gotove prženice stavite na ubrus kako bi se ocedile od masnoće.

Možete da ih jedete uz bilo koji namaz.

Spremanje tursih prženicafoto: Printscreen/Youtube/Moja Kuhinja Official

Uživajte u prženicama koje Turkinje prave na najbolji način.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)