čista desetka
NAJKREMASTIJA POSLASTICA KOJA SE POJEDE ZA ČAS: Torta "Šeherezada" za Uskrs - recept domaćica iz stare sveske
Torta "Šeherezada" je najkremastija poslastica za Uskrs, a recept iz stare sveske imaju domaćice
Bliži nam se Uskrs, a samim tim i uzbuđenje raste oko pripreme trpeze. Trudimo se da bude što bogatija, sa raznovrsnim jelima, specijalitetima...
Mnogi se najviše obraduju predjelu, a ove godine spremite najlepšu slanu tortu od pečenih paprika. Kremasta je, preukusna, a ne može da se poredi ni sa jednom drugom.
Deca jedva čekaju onaj najslađi deo, a to su naravno poslastice.
Bez njih ne možemo da zamislimo ni vikende, proslave, praznike...
Jednostavno navikli smo da razne torte i kolače redovno jedemo, a sad će vas oduševiti priprema za tortu "Šeherezada" - raskošna, najkremastija i najbolja opcija za Uskrs.
Sastojci sa receptom:
Za fil:
šećer u prahu - 200 grama
mleko - 1,2 litre
maslac - 250 grama
šećer - 10 kašika
puding od karamele - 5 kesica
vanilin šećer - 1 kesica
Još je potrebno:
mleko - 500 mililitara
petit beurre keksa - 600 grama (turski keks sa čokoladnim punjenjem)
šlag krem - 500 grama
Priprema:
Istopite puding u 200 mililitara mleka. Ostatak mleka stavite da se kuva sa šećerom i vanilin šećerom. Čim provri sipajte mleko sa pudingom i skuvajte fil.
Kada se skuva prekrijte streč folijom da se ne bi uhvatila korica i ostavite da se skroz ohladi.
Šećer u prahu umutite sa maslacem, pa dodajte ohlađeni fil.
Zatim fil podelite na tri dela.
Šlag pripremite sa mlekom.
Uzmite tacnu i stavite prvi red keksa, pa preko keksa premažite fil i onda šlag na kraju.
Isti postupak ponavljajte dok ne iskoristite materijal.
Na kraju sve premažite sa šlagom i ukrasite po želji.
Uživajte u torti "Šeherezada".
Bonus video:
(Espreso/Minjina-kuhinjica.com/Prenela: N.J)