Parče torte "Šeherezada", Foto: Printscreen/Youtube/ Emily's Kitchen

čista desetka

NAJKREMASTIJA POSLASTICA KOJA SE POJEDE ZA ČAS: Torta "Šeherezada" za Uskrs - recept domaćica iz stare sveske

Torta "Šeherezada" je najkremastija poslastica za Uskrs, a recept iz stare sveske imaju domaćice

Objavljeno: 24.04.2024. 11:46h > 11:48h

Bliži nam se Uskrs, a samim tim i uzbuđenje raste oko pripreme trpeze. Trudimo se da bude što bogatija, sa raznovrsnim jelima, specijalitetima...

Mnogi se najviše obraduju predjelu, a ove godine spremite najlepšu slanu tortu od pečenih paprika. Kremasta je, preukusna, a ne može da se poredi ni sa jednom drugom.

Deca jedva čekaju onaj najslađi deo, a to su naravno poslastice.

Bez njih ne možemo da zamislimo ni vikende, proslave, praznike...

Jednostavno navikli smo da razne torte i kolače redovno jedemo, a sad će vas oduševiti priprema za tortu "Šeherezada" - raskošna, najkremastija i najbolja opcija za Uskrs.

Puding i mleko u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Emily's Kitchen

Sastojci sa receptom:

Za fil:

šećer u prahu - 200 grama

mleko - 1,2 litre

maslac - 250 grama

šećer - 10 kašika

Skuvan puding od karamele za tortu "Šeherezada"foto: Printscreen/Youtube/ Emily's Kitchen

puding od karamele - 5 kesica

vanilin šećer - 1 kesica

Još je potrebno:

mleko - 500 mililitara

petit beurre keksa - 600 grama (turski keks sa čokoladnim punjenjem)

šlag krem - 500 grama

Umućen puding za tortu "Šeherezada"foto: Printscreen/Youtube/ Emily's Kitchen

Priprema:

Istopite puding u 200 mililitara mleka. Ostatak mleka stavite da se kuva sa šećerom i vanilin šećerom. Čim provri sipajte mleko sa pudingom i skuvajte fil.

Kada se skuva prekrijte streč folijom da se ne bi uhvatila korica i ostavite da se skroz ohladi.

Filovanje torte "Šeherezada"foto: Printscreen/Youtube/ Emily's Kitchen

Šećer u prahu umutite sa maslacem, pa dodajte ohlađeni fil.

Zatim fil podelite na tri dela.

Šlag pripremite sa mlekom.

Uzmite tacnu i stavite prvi red keksa, pa preko keksa premažite fil i onda šlag na kraju.

Isti postupak ponavljajte dok ne iskoristite materijal.

Torta "Šeherezada" na tacnifoto: Printscreen/Youtube/ Emily's Kitchen

Na kraju sve premažite sa šlagom i ukrasite po želji.

Uživajte u torti "Šeherezada".

Bonus video:

(Espreso/Minjina-kuhinjica.com/Prenela: N.J)