ne postoji ukusnija
SLANA TORTA OD PEČENIH PAPRIKA JE IDEALNA ZA USKRS: Najlepše predjelo - kremasta i preukusna za trpezu
Slana torta od pečenih paprika je najlepše predjelo za Uskrs
Polako nam se bliži Uskrs, a žene sigurno već razmišljaju šta će spremiti svojim najmilijima kako bi trpeza bila što bogatija.
Od ukusnog predjela, raznih pita, rolata... sve do ukusnih poslastica.
Dok smišljate, nije loše i da zapišete postupak grčke tehnike farbanja jaja - ispašće vam najlepša crvena boja. Oduševićete se kada vidite koliko je boja prelepa i svake godine ćete koristiti metodu njihovih domaćica.
Da se ipak vratimo na ukusne specijalitete za najveći hrišćanski praznik - pred vama je slana torta od pečenih paprika, predjelo od kojeg će vam krenuti voda na usta.
Nema šanse da pogrešite sa tim, a još neko meze...
Svi sastojci i recept:
kačkavalj - 100 grama
crvene paprike - 10 komada
šunka - 300 grama
jaja - 4
sitni sir - 300 grama
kisela pavlaka - 1
Priprema:
Paprike prvo operite, dobro obrišite i ispecite ih u rerni. Kada se ohlade oljuštite ih, izdvojite semenke, a zatim sve malo posolite.
Uzmite jednu činiju i umutite jaja, pa pripremite i brašno.
Paprike prvi uvaljajte u brašno, pa zatim uvaljajte u jaja, a na kraju opet u brašno.
Ispohujte ih i ostavite da ubrus upije višak ulja.
Sir i kiselu pavlaku zajedno sjedinite.
Ređajte red paprike, red sira, pa red šunke.
Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite materijal.
Na kraju treba da završite sa sirom.
Pospite rendanim kačkavaljem i vaša slana torta sa paprika je gotova.
Bonus video:
(Espreso/Alo/Ivana Pavlović/Prenela: N.J)