Najbolji bakin recept, Foto: Jela Jelena Petrović

video

POSNA PITA SA VIŠNJAMA, GRIZOM I ORASIMA: Savršena kombinacija koja se TAMANILA U JUGI - po bakinom STAROM RECEPTU

Posna pita sa višnjama grizom i orasima, tako šuškava i sočna

Objavljeno: 23.04.2024. 15:36h

Posna pita sa višnjama koja se bukvalno topi u ustima, neverovatno dobra.

POTREBNO JE:

za 3 rolnice

500 gr višanja iz zamrzivača ili sveđih

3 kašike griza

3 kašike seckanih oraha

2-3 kašike šećera /može vise/

200 ml kisele vode

par kašika ulja

FOTO: Jela Jelena Petrović
FOTO: Jela Jelena Petrović
FOTO: Jela Jelena Petrović

Priprema:

U višnje bez koščica dodati griz.šećer orahe i šećer.Sveizjednačiti. U činiju sipati kiselu vodu, dodati ulje.

Tri kore redjati jednu preko druge i premazati vodom i uljem. Višnje podeliti na 3 dela,

Na dno poredjati trećinu višanja saviti ivice i uviti. Tako i ostale dve. Oštrim nožem zaseći pitu da vam posle ne pusa.

Peći na 200 stepeni C 30 minuta da porumeni, Posuti prah šećerom i vanilin šečerom. Vrhunska. Prava jeftina sočna hrskava pita

BONUS VIDEO:

(Espreso / I.O.)