Da li znate kako se pravilno peru šampinjoni?, Foto: Profimedia

LAKO JE

SAMO OVAKO SE PRAVILNO PERU PEČURKE: Da ne bi PUSTILE PREVIŠE VODE prilikom spremanja, morate im uraditi 1 STVAR

Najpopularnije pečurke su šampinjoni i dostupni su za kupovinu tokom cele godine. Koriste se za soseve, za picu, da se napuni meso, grilovane ili punjene... Milion je načina da ih napravimo, ali da li znate kako treba da se obrade pre kuvanja ili pečenja?

Objavljeno: 23.04.2024. 13:53h

Neke domaćice ih peru, a neke ne, i večita je dilema šta je pravilno.

Pečurke se pre obrade ne peru. Možda vam to ne deluje kao dobro higijensko rešenje, ali ne brinite. Šampinjoni se uzgajaju i beru što je moguće pažljivije, tako da o standardnoj prljavštini ne može biti govora. Ali sa pranjem postoje poteškoće.

Činjenica je da same pečurke sadrže previše vode. Ako ih operete pre upotrebe one će upiti još vode koju će pustiti tokom kuvanja i tako previše omekšati i njihov ukus neće skroz doći do izražaja. Uradite sledeću stvar i biće spremne za korišćenje.

Caka je u sušenjufoto: Printscreen/youtube/Kuvaj uzivo

Кoristeći sečivo noža uklonite posebno kontaminirana područja. Zatim pečurke temeljno obrišite salvetom ili ubrusom. Ako su pečurke iz nekog razloga previše prljave, onda navlažite čistu krpu i lagano ih obrišite.

BONUS VIDEO:

(Espreso / Srbija danas / Prenela I.O.)