odličan
VOJNIČKI PASULJ PO RECEPTU MILANA KALINIĆA: Ala ga je spremio SVAKA MU ČAST - sočnije od ovog ne može
Recept Milana Kalinića za pasulj ćete odmah isprobati
Pasulj je jedna od najpopularnijih supernamirnica na svetu i to sa dobrim razlogom. Ovo povrće sadrži mnogobrojne važne materije, koje su ključne za ljudsko zdravlje i odlične u borbi protiv mnogih bolesti. Zaista je mnogo razloga da pasulj uključite u svoj jelovnik.
Voditelj Milan Kalinić, osim što je vanserijski glumac i komičar, pokazao je i dokazao da se odlično snalazi i u kecelji.
Naime, glumac je bio učesnik humanitarne emisije „Na večeri kod“, gde je demonstrirao kako se priprema recept za pasulj, onaj pravi, starinski.
– Ja sam oduvek voleo pasulj, a ko je bio u vojsci zna o čemu pričam. U vojsci sam uvek bio gladan, a kad dođe pasulj, kao prvo dobiješ ga puno, na pasulju se ne štedi - rekao je Milan.
Sastojci:
suva rebra
crni luk
šargarepa
beli luk
crvena paprika, mešavina začina
Priprema:
Dobro oprati rebra i pasulj, prokuvati u dve, tri vode, procediti, a potom kuvati.
Kada je pasulj na pola kuvanja, dodati mu seckan crni luk, beli luk i šargarepu.
Sve to posle dva sata kuvanja posoliti, začiniti mešavinom začina i zapržiti.
Zaprška:
U vrelo ulje dodati kašiku brašna i pola kašike crvene, slatke, mlevene paprike.
Propržiti nekoliko sekundi, a zatim u to dodati šoljicu hladne vode.
Kada proključa, sipati zapršku u pasulj koji ključa, a potom ga kuvati još nekoliko minuta.
Pasulj je pun vlakana i dobar je za probavu, sporo se vari, sadrži malo kalorija, a stabilizuje šećer u krvi pa je odličan za dijabetiča
BONUS VIDEO:
(Espreso / Srbija danas / Prenela I.O.)