Milan Kalinić sprema najbolji pasulj, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

odličan

VOJNIČKI PASULJ PO RECEPTU MILANA KALINIĆA: Ala ga je spremio SVAKA MU ČAST - sočnije od ovog ne može

Recept Milana Kalinića za pasulj ćete odmah isprobati

Objavljeno: 23.04.2024. 13:36h

Pasulj je jedna od najpopularnijih supernamirnica na svetu i to sa dobrim razlogom. Ovo povrće sadrži mnogobrojne važne materije, koje su ključne za ljudsko zdravlje i odlične u borbi protiv mnogih bolesti. Zaista je mnogo razloga da pasulj uključite u svoj jelovnik.

Voditelj Milan Kalinić, osim što je vanserijski glumac i komičar, pokazao je i dokazao da se odlično snalazi i u kecelji.

Naime, glumac je bio učesnik humanitarne emisije „Na večeri kod“, gde je demonstrirao kako se priprema recept za pasulj, onaj pravi, starinski.

– Ja sam oduvek voleo pasulj, a ko je bio u vojsci zna o čemu pričam. U vojsci sam uvek bio gladan, a kad dođe pasulj, kao prvo dobiješ ga puno, na pasulju se ne štedi - rekao je Milan.

Dobro oprati rebra i pasuljfoto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

Sastojci:

šareni pasulj

suva rebra

crni luk

šargarepa

beli luk

crvena paprika, mešavina začina

Priprema:

Dobro oprati rebra i pasulj, prokuvati u dve, tri vode, procediti, a potom kuvati.

Kada je pasulj na pola kuvanja, dodati mu seckan crni luk, beli luk i šargarepu.

Sve to posle dva sata kuvanja posoliti, začiniti mešavinom začina i zapržiti.

Zaprška:

U vrelo ulje dodati kašiku brašna i pola kašike crvene, slatke, mlevene paprike.

Propržiti nekoliko sekundi, a zatim u to dodati šoljicu hladne vode.

Kada proključa, sipati zapršku u pasulj koji ključa, a potom ga kuvati još nekoliko minuta.

Pasulj je pun vlakana i dobar je za probavu, sporo se vari, sadrži malo kalorija, a stabilizuje šećer u krvi pa je odličan za dijabetiča

BONUS VIDEO:

(Espreso / Srbija danas / Prenela I.O.)