recept
EVO KAKO DA NAPRAVITE BRZINSKU KINDER TPRTU KOJU DECA OBOŽAVAJU: Njima je to omiljeni SLATKIŠ, a vama mali trud
Ako tražite neodoljivi brzinski recept, na pravom ste mestu, jer imamo najbolji.
Reč je o omiljenoj poslastici mnogih mališana- Kinder Country torti. Ova torta se sprema za samo 15 minuta, bez pečenja, što je čini idealnom, a pronašli smo je kod blogerke Antonije Jagodić. Foto: recette_deouff / Instagram
Sastojci
- pirinčane pahuljice65 g
- otopljena čokolada140 g
- med1 kašičica
- Sastojci za fil:
- slatka pavlaka za šlag200 ml
- otopljena bela čokolada80 g
- krem sirni namaz70 g
- šećer u prahu2 kašike
Kako pripremiti
Za podlogu prvo otopite čokoladu i dodajte joj kašiku meda. Nakon što se med dobro stopio s čokoladom, pomešajte smesu s pirinčanim pahuljicama. Kad se smesa sjedini utisnite je u kalup razmera 20 centimetara. Na kraju je potrebno da stavitite podlogu u frižider da se stegne. Za fil prvo pomešajte slatku pavlaku za šlag i šećer. Zatim u smesu dodajte krem sirni namaz i dobro sjedinite. Dodajte otopljenu belu čokoladu. Sve sastojke dobro izmešajte dok smesa ne postane glatka.
Izvadite podlogu iz frižidera i na nju ravnomerno rasporedite fil. Po želji možere i na vrh da dodate još jedan tanki sloj čokolade i pirinča. Potom tortu vratite u frižider i ostavite da se stegne. Pre sečenja i posluživanja najbolje je da tortu ostavite na sobnoj temperaturi kako bi podloga omekšala.
Bonus video:
(Espreso/Blic Žena/Prenosi M.M.)