Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Lepša je priroda. Nature is more beautiful
recept
BRZINSKI KOLAČ SA KOKOSOM KOJI SVAKOME USPEVA: Očas posla ga NAPRAVITE, a pojede se ceo PLEH u dahu!
Ako volite egzotični ukus kokosa, ovo je idealan recept za vas.
Objavljeno: 22.04.2024. 13:32h
Marija Marković
Priprema nije komplikovana, pa ga i manje iskusne domaćice mogu napraviti bez mnogo muke.
Sastojci:
- Za koru
- 200 g belog brašna
- 2 kašike kakaoa
- 100 g šećera
- 2 jaja
- 1 dcl ulja
- 2 dcl mleka
- 1 prašak za pecivo
- Za fil:
- 1 litar mleka
- 5 kašika šećera
- 7 kašika griza
- 200 g kokosovog brašna
Priprema:
Prvo kuvamo fil. Stavite mleko na ringlu i kada provri, dodati šećer, griz i kuvati dok se ne zgusne. Sklonite sa šporeta i umešajte kokos.
Zatim umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, mleko, brašno, kakao, prašak za pecivo. Dobro promešajte i sipajte polovinu smese u pleh obložen papirom za pečenje.
Peći na 180 stepeni nekoliko minuta, pa na to staviti fil, poravnati i ponovo staviti ostatak testa. Vratite sve u rernu i ponovo pecite nekoliko minuta.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/A.J./Prenosi M.M.)