Turske palačinke u tiganju, Foto: Printscreen/Youtube/ Semiray Ergün

OVO REDOVNO PRAVE

TURKINJE PRAVE NAJLEPŠE PALAČINKE: Nose naziv "gozleme" - samo 1 sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)

Turkinje prave najmekše i najlepše palačinke pod nazivom "gozleme", a sir ih čini najmekšim

Objavljeno: 22.04.2024. 13:05h > 13:09h

Kad god u toku dana pomislimo na poslastice, uvek se setimo onih starinskih kolača i torti koje smo u detinjstvu jeli na slašću.

I dan danas, sa vremena na vreme, volimo da ih spremamo jer su to najednostavniji deserti od sastojaka koje već svi imamo kod kuće.

Osim naših domaćica, moramo da dodamo i da Turkinje prave fantastične i slane i slatke specijalitete, a jedan takav je baš kolač "Irmik helvasi" - prevod znači alva sa grizom.

Poješćete ga sa slašću i videćete da je to nešto najbolje što sebi i svojim ukućanima možete da napravite.

Naravno, tu su i njihove palačinke od čijeg ukusu "boli glava".

Jednostavne za pripremu, a pojedu se dok trepnete.

Nose naziv "gozleme" , a sir im daje poseban sastojak

Pravljenje testa za turske palačinkefoto: Printscreen/Youtube/ Semiray Ergün

Recept sa sastojcima:

ulje - za prženje

jogurt - jedna šolja

sir

Razvlačenje testa za turske palačinkefoto: Printscreen/Youtube/ Semiray Ergün

brašno

Način pripreme:

Mleko sipajte u veliku činiju, pa dodajte brašno.

Umesite testo koje treba da bude glatko i tvrdo, a mora i dobro da se razvlači.

Podelite ga na loptice veličine kajsije.

Testo za turske palačinkefoto: Printscreen/Youtube/ Semiray Ergün

Svaku lopticu razvucite sa oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini.

Što su listovi tanji palačinke će biti lepše.

Preko svake stavite sir i umotajte kao listove za kovertu i dobro pritisnite da se ne bi otvorile.

Ovako spremljene pržite sa obe strane na vrelom ulju u tiganju sa debelim dnom.

Turske palačinkefoto: Printscreen/Youtube/ Semiray Ergün

Prijatno u uživajte u turskim palačinkama.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)