Torta sa jagodama, Foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

recept

KOLAČ SA JAGODAMA I KREMOM, IDEALNA USKRŠNJA POSLASTICA: Cela porodica će uživati u OVOM UKUSU

Sezona je jagoda, pa nije slučajno to što se biraju za praznične poslastice

Objavljeno: 20.04.2024. 14:21h

Postoje neke namirnice po kojima znamo da je stiglo proleće. A kako nam se bliži veliki hrišćanski praznik Uskrs mnoge domaćice razmišljaju kojom će poslasticom obradovati svoje najmilije tokom prazničnog ručka.

I nije slučajno što mnogi biraju torte sa jagodama. Prvo, sezona im je, drugo, u kombinaciji sa kremom daju pravo savršenstvo ukusa.

Oni koji su ga probali tvrde da je to najbolji kremasti kolač sa jagodama koji su ikada jeli.

Zato vam predlažimo kolač sa jagodama, kremom i čokoladom.

foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

Vreme pripreme:

60 minuta

Sastojci:

Za koru:

4 jaja

prstohvat soli

120 g šećera

100 g brašna

25 g kakao praha

1 kašika praška za pecivo

20 g ulja

Za krem:

600 g krem sira

400 g slatke pavlake 33% masti

100 g šećera

100 g rendane čokolade

Za sloj sa jagodama:

500 g jagoda

1 pakovanje želatina crvene boje (100g)

400 ml ključale vode

foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

Priprema:

U dublju činiju stavite 4 jaja, prstohvat soli, šećer, pa mutite mikserom dok ne pobeli. Pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo u odvojenoj činiji.

Dodajte smesu u činiju sa jajima, malo po malo. Umešajte špatulom.

Kalup prečnika 24 cm obložite pek-papirom, pa sipajte smesu u njega. Pecite 30 minuta u unapred zagrejanoj rerni na 180°C.

U dublju posudu stavite krem sir, pa mu ulijte slatku pavlaku. Dodajte šećer, pa umutite mikserom. Kada je umućeno dodajte 100 g rendane čokolade. Pomešajte špatulom da se čokolada lepo rasporedi.

Izvaditi koru iz kalupa i presecite je na dva dela, da dobijete dve kore. Ponovo vratite koru u kalup, pa stavite polovinu fila. Stavite drugu koru, pa odozgo drugi deo fila. Ostavite mali deo fila da premažete tortu okolo.

Iseckajte jagode, pa ih rasporedite preko fila. Razmutite želatin u ključaloj vodi, pa kada se malo zgusne, stavite na jagode da sve budu lepo prekrivene.

Ostavite barem četiri sata u frižideru, pa skinite kalup. Namažite tortu okolo filom, pa stavite rendanu čokoladu i okolo. Secite i služite.

Bonus video:

(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)