Riba, Foto: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic

SAVET

EVO KAKO SE PRAVILNO KUVA RIBA, SAMO TAKO ĆE BITI MEKANA: Dodajte samo jedan sastojak da bi bila SOČNA

Kuvana riba će biti mnogo ukusnija ako u šerpu dodate tajni sastojak

Objavljeno: 20.04.2024. 13:24h

Riba se u Srbiji ne jede često, jer smo mi ljubitelji mesa. Ali u toku posta često može da se nađe na trpezi, a kod nas se najčešće služi rečna riba. Nju možete da napravite pohovanu, prženu ili pečenu. Ipak, u primorskim mestima češće se služi lešo riba, tj. ona koja se kuva.

Kuvana riba nije ukusna kao pečena ili pržena, pogotovo ako je rečna. Ovakvom termičkom obradom onda može da bude žilava i da ima neprijatan ukus.

foto: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic

Ipak, i rečnu ribu možete savršeno da skuvate i da je služite kao pravi gurmanski specijalitet. U šerpu treba da dodate jedan sastojak koji će joj poboljšati ukus, a ukloniće i neprijatan miris rečne ribe. Kada pripremate lešo ribu u šerpu sa vodom sipajte i 100-125 ml mleka. Dodavanjem ovog sastojka bićete sigurni da će kuvana riba biti mekana, a ne žilava.

Lešo riba je odlično rešenje kada se zdravo hranite, a možete da je služite sa krompir salatom ili dalmatinskim varivom.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)