Recept za nedeljni ručak glumca Onura Bujuktopčua, Foto: prinstcreen/instagram/Onur Büyüktopçu, AP Lefteris Pitarakis

ideja za sjajan obrok

NIKAD UKUSNIJI I BRŽI SPECIJALITET PO RECEPTU TURSKOG HEDONISTE: Onur Bujuktopču zna šta je idealan nedeljni ručak

Recept za kofte iz tepsije po receptu glumca Onura Bujuktopčua

Objavljeno: 19.04.2024. 13:28h > 13:30h

Đakonija i specijaliteta turske kuhinje nikada dosta, a "asortiman" je toliko širok da se ne zna šta pre spremiti - prave slatke muke.

Takođe, veoma su zanimljivi i recepti tamošnjih selebritija koji su veoma vešti u pripremi slasnih obroka.

Možda i najveći hedonista među njima je glumac Onur Bujuktopču, koga publika zna iz serije "Zaljubljeni neženja", a jedan od recepata na koji je najponosniji je onaj za kofte iz tepsije koje su idealne za nedeljni ručak.

Ovo jelo inače dolazi s juga zemlje, iz Antakije, a pored sjajnog ukusa sprema se veoma brzo i lako.

Turske kofte - recept poznatog glumca Onura Bujuktopčuafoto: Printscreen/Youtube/Our Yemeni Kitchen

Sastojci (za tepsiju prečnika 28 cm):

500 g srednje masnog mlevenog mesa

1 jaje

1 glavica crnog luka

2 kriške hleba

peršunov list (po želji)

biber, kim, so, najgvirc

2 kašike maslaca

Za ukrašavanje:

paradajz isećen na kriške

duge zelene paprike

Priprema

Meso staviti u dublju činiju, dodati začine, nakvašen i oceđen hleb, rendani crni luk i seckani peršun, pa dobro umesiti. Tepsiju malo podmazati i rukama po njoj raširiti meso.

Odozgo staviti maslac, paprike i kriške paradajza. Peći 40 minuta u rerni zagrejanoj na 250 stepeni.

Ukoliko meso otpusti previše masnoće, dok je toplo ocediti je iz tepsije. Kofte iseći, a super bi bilo da ih poslužite uz neku od sezonskih salata.

Bonus video:

(Espreso/Lepa i srećna/M. Ranisavljević/Preneo: V.Š)