trik
ZAŠTO SE PRVO PRŽI MLEVENO MESO, PA SE TEK ONDA DODAJE CRNI LUK? Kuvarica otkrila tajnu, SRBI ZINULI OD ŠOKA
Naučite kako se pravilno prži mleveno meso i svako jelo napravite mnogo ukusnijim.
Mleveno meso se u srpskoj kuhinji često koristi. Od njega možete da pravite nadeve za pite, punjene paprike, tikvice..., ali takođe možete da pripremate i musaku, faširane, ćufte...
Mleveno meso ne košta puno i može da se kombinuje sa skoro svim namirnicama.
Najčešće se koristiti tako što se isprži, a srpske domaćice obično prave jednu grešku kada ga pripremaju.
Skoro svaka domaćica prvo proprži seckani crni luk, a kada on omekša dodaje mleveno meso i nastavlja da prži. Sada je otkrivena i dugo čuvana tajna zašto to nije dobro. Ako prvo propržite mleveno meso, pore će mu se bolje zatvoriti i tako će se smanjiti mogućnost da ga preprižete i da ono bude suvo. Takođe, kada se luk doda nakon prženja mesa bolje će pustiti arome i poboljšati ukus mlevenog mesa.
BONUS VIDEO:
(Espreso / Super žena / Prenela I.O.)