Manastirska salata u činiji, Foto: Printscreen/Youtube/Nadica-just my way

ovo je nešto najbolje

MANASTIRSKU SALATU MONASI PRAVE SVAKI DAN TOKOM POSTA: Jedan začin je čini najukusnijom - recept samo oni imaju

Manastirsku salatu jedan začin čini najukusnijom, a monasi je prave svaki dan tokom posta

Objavljeno: 18.04.2024. 10:02h

Ušli smo u petu nedelju Uskršnjeg posta i svi svakodnevno razmišljamo šta bi mogli da spremamo za ručak kada dođemo sa posla.

S obzirom da preko nedelje nemamo baš mnogo vremena, trudimo se da napravimo brzinska jela koja će biti ukusna bilo da postite ili mrsite.

Ako vam se jede dobar posni specijalitet, za vikend možete da napravite hilandarsku sarmu koja sve rekorde.

Do tada tu je za vas jedna manastirska salata koju monasi stalno prave opčinjava koliko je dobra.

Kombinacija žita, pečuraka, praziluka... ostavlja bez daha.

Ceđenje mariniranih pečurakafoto: Printscreen/Youtube/Nadica-just my way

Svi sastojci i recept su pred vama:

čili sos

žito - 250 grama

so

marinirane pečurke - jedna tegla

biber

Pravljenje manastirske salatefoto: Printscreen/Youtube/Nadica-just my way

paradajz pire - 200 grama

origano

praziluk - jedan

peršun

bosiljak

Začini u manastirskoj salatifoto: Printscreen/Youtube/Nadica-just my way

Priprema:

Prvo skuvajte žito, pa ga dobro ocedite.

Zatim dodajte oceđene marinirane pečurke, paradajz pire (količina je po vašoj želji), a onda sve začine.

Na kraju sitno seckan praziluk.

Manastirska salata u činijifoto: Printscreen/Youtube/Nadica-just my way

Sve dobro promešajte i uživajte u ovoj salati bez koje monasima post ne može da prođe.

Bonus video:

(Espreso/prijatno-recepti.blogspot.com/Prenela: N.J)