Bukovače, Foto: Printscreen/Youtube/Bakina kuhinja
recept
EVO KAKO DA SPREMITE BUKOVAČE, A DA ONE ZADRŽE SVE VITAMINE U SEBI: Zbog ovoga ćete zaboraviti na MESO, SAVRŠENE SU
Jelo koje će vas izuti iz cipela
Objavljeno: 17.04.2024. 13:21h
> 13:24h
Andjela Milojkovic
Kako je počelo proleće, pojavilo se i dosta voća, povrća, ali i gljiva. Jedna od omiljenih vrsta gljiva kod Srba je sigurno Bukovača, a evo jednog laganog recepta koji morate da spremite.
Sajstojci:
bukovača - 300 g
beli luk - 2 čena
maslac - 60 g
so
biber
majčina dušica
Način priprema:
Očišćene i isečene pečurke bukovače dinstamo u maslacu na kratko.
Dodajemo izgnjen beli luk, so i majčinu dušicu i kuvamo dok tečnost ne počne da isparava.
Ostavljamo pečurke da se prže dok ne dobiju zlatnu boju.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti/Prenosi A.M.)