Tikvice punjene piletinom, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

za ručak pun pogodak

TIKVICE PUNJENE OVOM VRSTOM MESA SU PRAVA BOMBA: Najkremastije lagano jelo - recept nema konkurenciju

Najkremastije jelo su tikvice punjene piletinom, a recept uopšte nema konkurenciju

Objavljeno: 16.04.2024. 12:15h

Kako su krenule visoke temperature, sve žene se trude da u kuhinji ne provode mnogo vremena, ali da opet svojim najmilijima spreme najukusnija jela.

Razne lagane salate, slane torte, lagana kuvana jela, a naravni i brzinske slatkiše.

Ako postite za vas je tu hilandarska sarma kojoj nijedna ne može da parira, a začini daju takav šmek da niko neće moći da je odbije.

Pošto je i danas jako topao dan, čim dođete sa posla bacite se u kuhinju i spremite tikvice punjene piletinom.

Najkremastije jelo koje ukusom ostavlja bez daha.

Tikvicefoto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

Recept i sastojci su tu:

biber - po ukusu

tikvice - 5

so - po ukusu

pileće belo meso - 400 grama

Crni lukfoto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

ulje - 4 kašike

crni luk - pola glavice

kačkavalj - 300 grama

sir - 300 grama

Dinstanje crnog luka i piletinefoto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

Način pripreme:

Tikvice prvo operite, pa ih isecite na pola.

Skuvajte ih u posoljenoj vodi dok ne budu polugotove i dok se ne izdube.

Filovanje tikvica sa piletinomfoto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

U tiganj sipaljte ulje, dodajte isečen crni luk, unutrašnjost tikvica i usitnjeno belo meso.

Kada dodate belo meso, odmah stavite i sir i kačkavalj.

Začinite ih po ukusu.

Tikvice puneje piletinom u tanjirufoto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

Nafilovane tikvice poređajte u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Peku se dok ne dobiju zlatnu boju.

Prijatno i uživajte u ovom izvrsnom jelu.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)