Lažna kapri torta - recept za osvežavajuću prolećnu poslasticu, Foto: Printscreen/Youtube/Cookrate - Cakes

PREFINJENO

FINA I ELEGANTNA POSLASTICA SUPTILNOG UKUSA: Osvežavajuća lažna kapri torta je pravo čokoladno-voćno savršenstvo

Ukoliko želite da se osvežite i uživate u božanstvenim ukusima lažna kapri torta je pravo rešenje

Objavljeno: 15.04.2024. 13:26h > 13:59h

Iako je tek april, vrućine su često tropske i domaćice imaju sve manje želje da pale šporete, a ukućanima je sve potrebnije osveženje.

Sladoledi, brzi kolači i torte su najbolje opcije što se tiče poslastica, posebno ako se prave brzo i lako.

Jedan takav recept je onaj za fenomenalnu lažnu kapri tortu, za koju za početak nije potrebno peći kore.

Torta je hladna i sočna, a glavni sastojci su voće i čokolada, ukus suptilan, ali prefinjen. Može li bolje?

Sastojci:

50 grama kakaoa

250 grama keksa

100 grama maslaca

50 mililitara mleka

Fil

150 grama šećera

1,2 litra mleka

150 grama skroba (gustin)

200 grama jagoda (ili zamrznutih malina, borovnica, kupina itd)

Glazura

150 grama čokolade

50 mililitara mleka

20 mililitara ulja

Priprema

Dobro izdrobite keks, pa mu dodajte kakao, mleko i otopljeni puter. Kada dobijete homogenu smesu, utisnite u kalup, pa ostavite da odstoji u frižideru bar 20 minuta.

U dubljoj šerpi pomešajte mleko, šećer i skrob (gustin), pa dobro promešajte i kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne. Potom ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi, pa umešajte iseckano sitno voće.

Potom prelijte preko kore i vratite kalup u frižider na pola sata.

Zatim otopite čokoladu s mlekom i uljem, pa prelijte preko stegnutog fila.

Bonus video:

(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)