odlična ideja za obrok
RECEPT OMILJENE TURSKE GLUMICE ZA TRADICIONALNI SPECIJALITET: Zasitno je i bez mesa, sprema se za 15 minuta
Recept Tube Bujukustun za tradicionalni menemen je nešto zaista specijalno
Turska kuhinja je u regionu sigurno jedna od omiljenih, a o njenom uticaju na srpsku ne treba trošiti previše reči.
Jedan od najukusnijih i najpopularnijih tradicionalnih specijaliteta u njihovoj zemlji je menemen, za koji postoji mnogo varijanti, a popularna glumica Tuba Bujukustun ima svoju.
Ona je jedna od najvećih TV zvezda u Turskoj, a naša publika gledala ju je u turskim serijama "Asi", "Ranjeno srce", "20 minuta", "Ljubav iz osvete" i "Ambasadorova kći".
Osim glume ona obožava i da se bavi kulinarstvom i ima jedan brz, zasitan jednostavan recept za pomenuti menemen.
Sastojci:
3 jajeta
2 glavice crnog luka (manje)
2 kašike ulja
4 paradajza (srednje veličine)
3 zelene paprike isečene na kolutove
pola činije rendanog kačkavalja (po želji)
so po ukusu
Priprema
Ugrejte ulje, pa na njemu propržite sitno seckan luk.
Potom na srednjoj vatri dodajte paprike, pržite 3-4 minuta, pa dodajte paradajz i pržite uz mešanje sve dok paradajz ne pusti sok (ako bude previše tečnosti, odlijte malo).
U činiji umutite jaja, pa time prelijte luk, paprike i paradajz, promešajte i ostavite poklopljeno na tihoj vatri.
Posolite po ukusu, pa po želji servirajte posuto rendanim kačkavaljem.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)