Slatko od jagoda, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

recept

EVO KAKO DA NA PRIRODAN NAČIN ZGUSNETE SLATKO OD JAGODA: Naše bake su ga samo OVAKO SPREMALE, danas malo ko zna

Nekada niste mogli da uđete u domaćinsku kuću, a da vas pored kafe ne sačeka slatko od neke vrste voća

Objavljeno: 15.04.2024. 09:17h

Mi vam predlažemo da iskoristite jagode koje već imaju da se kupe i da napravite domaće slatko od mirisnih i svežih plodova.

Donosimo vam malo drugačiji recept od onog na koji ste navikli.

U šerpu dodajte i skrob koji će ga brže zgusnuti, pa će priprema kraće trajati.

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Sastojci:

1 kg jagoda 1/2 limuna 1/2 šolje šećera 2 kašike kukuruznog skroba 2 kašike hladne vode prstohvat soli

Priprema:

Jagode isecite na željenu veličinu, a zatim ih sipajte u šerpu. Dodajte sok od limuna, šećer i so. Promešajte, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Nakon toga smanjite temperaturu i dodajte kukuruzni skrob koji ste pomešali sa vodom (tako da nema grudvica) i nastavite da krčkate još nekih 7 minuta. Sipajte u sterilisane tegle i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi pre nego što ih stavite u frižider.

Bonus video:

(Espreso/Novosti Magazin/Prenosi A.M.)