Pita, Foto: Privatna arhiva
sjajno
TAJNA UKUSNIH PITA JE SAMO U OVOM PRELIVU: Iskusni pekari otkrili šta daje tako JAK ŠMEK, domaćice moraju da znaju
Ovim prelivom premažite svaku koru i onda filujte na uobičajen način
Objavljeno: 15.04.2024. 08:17h
Andjela Milojkovic
Svaka domaćica dobro zna koliko je bitan preliv kada priprema pitu. Tajna ukusne pite krije su njenom prelivu, a u nastavku vam donosimo recept za preliv koji koriste pekari i koji će je zasigurno učiniti mekšom i sočnijom.
Sastojci:
8 kašika brašna
1 suvi kvasac
2 šolje mleka
1 šolja ulja
so ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu pitu)
Priprema:
Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premažite ovim prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način.
Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)