Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/gastrobrat
morate znati
SRPKINJE KORISTE SAMO OVU SMESU KADA POHUJU: Kažu da je NAJBOLJA, a meso će vam biti SOČNO i HRSKAVO
Ovo je najbolja smesa za pohovanje
Objavljeno: 14.04.2024. 18:45h
Marija Marković
Pohovano meso voli većina ljudi, jer je specifičnog ukusa. Međutim, nekada se zbog brašna i prezli napravi veliki nered, a i smesa za pohovanje ne ispadne uvek onako kako ste želeli.
Smesa za pohovanje treba da bude takva da meso ostane unutra sočno, a da korica bude hrskava.
Zato sa vama delimo jedan recept za savršenu smesu za pohovanje, a tajna je u pivu!
Sastojci
– 3 jaja
– 5 kašika brašna
– 1 kašika prezli
– 1/2 kašičice soli
– 200 ml piva
Priprema
Jaja umutite, pa u njih dodajte brašno, so, prezle i pivo. Meso uvaljajte u ovu smesu, pa ga pecite na regularan način.
Bonus video:
(Espreso/Krsatrica/M.K./Prenosi M.M.)