Rižoto, Foto: Printscreen/Youtube

ukusno

SUPER PREDLOG ZA BRZINSKI RUČAK I JEFTIN RUČAK: Rižoto bolonjeze koje morate da probate

Rižoto se lako sprema, a mi predlažemo da mu dodate i bolonjeze sos

Objavljeno: 12.04.2024. 19:20h

Rižoto je poznato italijansko jelo koje se pravi od pirnča, bujona, parmezana i belog luka. Možete mu dodavati i druge sastojke kao što su slanina, povrće... Italijani su uvek bili poznati po tome da odlično kombinuju sastojke, a sada su Amerikanci spojili dva čuvena recepta i napravili odlično jelo kao što je rižoto bolonjeze. Isprobajte i vi recept za rižoto koji se lako pravi, a neverovatno je ukusan.

Sastojci:

700 g mlevenog mesa

300 g čedar sira

200 g pirinča

4 čena belog luka

foto: Printscreen YouTube/Moja mala kuhinja

1 šolja salse

450 ml pilećeg bujona

200 ml paradajz sosa

1 veza peršuna

1 crni luk

začini po želji

Recept za bolonjeze rižoto:

Ispržite meso

U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, a kada omekša dodajte i meso. Začinite po želji i pržite dok sve ne bude gotovo.

Sipajte bujon i paradajz

U tiganj dodajte pirinač koji ste prethodno oprali, pa sipajte bujon i paradajz. Sve lepo promešajte. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa poklopite i kuvajte dok skoro sva tečnost ne ispari.

Dodajte sir

Pospite sirom i seckanim peršunom, promešajte, pa poklopite i ostavite na isključenom šporetu još par minuta.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)