Najsavršeniji posni kupus, Foto: Jela Jelena Petrović

prolećni recept

TRADICIONALNI RECEPT ZA SLATKI KUPUS: Idealan u vreme POSTA, da otkineš koliko je dobar, ZDRAVLJE na usta ulazi

Bakin stari recept za spremanje posnog mladok kupusa, bukvalno ćete olizati tanjire

Objavljeno: 12.04.2024. 09:10h

Posni slatki kupus po starom bakinom receptu, ukus koji osvaja. Ovog proleća bićete zdravi kao dren.

Potrebno je:

1 glavica mladog kupus

2 struka crnog i 2 belog luka

2 veće šargarepe

1 paprika

1 koren celer

1 paradajz

50 ml kuvanog paradajza

2 krompira na kockice

1 ljuta sveža paprika

Vodena zaprška:

FOTO: Jela Jelena Petrović
FOTO: Jela Jelena Petrović
FOTO: Jela Jelena Petrović
FOTO: Jela Jelena Petrović

1 kašika kukuruznog brašna

1 ksičica ljutenice iz tegle ili ajvara

1 kašika suvog začina

1 kašičica slatke ml paprike

ulje

Priprema:

Na ulju ispržiti seckan luk papriku, šargarepu i celer .

Kupus iseći na krupne kocke pa ubaciti na izdinstano povrće.

Dodati kockice krompira i ljutu svežu papriku. Sipati pola šerpe vode poklopiti i kuvati na tiho 25-30 minuta. Pred kraj naseći paradajz i kuvan paradajz

U manju činiju staviti kukuruzni skrob, dodati ajvar ili ljutenicu, slatku mlevenu papriku, suvi začin i malo vode. Izjednačiti pa sipati u kupus sa strane i malo varjačom podiči kupus da vodena zaprška padne na dno.

Kuvati na tiho 2.3 minuta. Dodati seckan peršun. Vrhunsko u životu nisammmmo jeli sladji kupus od ovoga.

BONUS VIDEO:

(Espreso / I.O.)