ukusno
OVO JE IDEALAN RECEPT ZA ŠTEDLJIVE DOMAĆICE: Grašak sa JAJIMA koji do sada sigurno niste probali, ŠPANSKI RECEPT
Španci grašak kuvaju u belom vinu, a služe sa jajima na oko. Ako vam se sviđa kombinacija isprobajte ovaj recept koji je super i za štedljive domaćice
Grašak je odlično jelo na kašiku koje možete da spremate sa mesom ili bez. Mi vam donosimo sjajan španski recept za grašak koji se lako pravi i to sa jajima na oko. Svi sastojci su jeftini, pa je ovaj recept odličan predlog za štedljive domaćice ili kada kuburite sa parama krajem meseca.
1 crni luk
6 čenova belog luka
60 ml belog vina
1/2 kašičice sušenog timijana
1 lovorov list
450 g graška
4 jajeta
šaka vlašca
Španski recept za grašak sa jajima - super za štedljive domaćice:
Skuvajte grašak
U šerpi na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada on omekša dodajte i mleveni beli. Posle 2 minuta dodajte lovorov list, timijan i sipajte vino. Kada vino malo ispari, dodajte grašak. Sipajte samo malo vode, promešajte i kuvajte dok ne bude gotov.
Ispržite jaja
U drugi tiganj sipajte malo ulja, pa razbije jaja. Ostavite ih da se isprže, ali nemojte da ih pomerate. Začinite ih po želji.
Pomešajte sastojke
Sipajte grašak u činije, pa preko stavite jaje na oko. Pospite seckanim vlašcem.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)