Salata od sremuša, Foto: Printscreen / Youtube / Srećko Stipović

recept

SALATA OD SREMUŠA OD KOJE ĆETE BITI "ZDRAVI KAO DREN": Prava PROLEĆNA BOMBA, ukusnija od svake koju ste probali

Sremuš ili divlji beli luk je samonikla biljka koja raste na obroncima šuma. Ima fantastičan ukus, a čuvena je po svojoj lekovitosti. Evo predloga kako da napravite ukusnu salatu od ovog čuda od biljke.

Objavljeno: 11.04.2024. 14:45h

Salatu od sremuša ćete pripremiti za tili čas jer

Potrebno je:

  • 400 g sremuša
  • 300 ml kiselog mleka
  • 2 kašike struganog kačkavalja
  • 60 ml maslinovog ulja
  • kašika sirćeta
  • peršun
  • mirođija
  • so

Priprema:

Sremuš ili divlji beli luk je samonikla biljka koja raste na obroncima šumafoto: RINA

1. Sremuš očistiti, potom oprati i iseći na sitnije komade.

2. Posoliti ga i promešati, dodati iseckani peršun i mirođijom.

3. Kiselo mleko izmešati s uljem i sirćetom, promešati pa preliti u veću činiju gde ste iseckali sremuš.

4. Preko gotove salate koju ste napravili narendati kačkavalj.

Uživajte u fantastičnom ukusu koji će vas podsetiti na beli luk.

BONUS VIDEO:

(Espreso / I.O.)