Salata od sremuša, Foto: Printscreen / Youtube / Srećko Stipović
recept
SALATA OD SREMUŠA OD KOJE ĆETE BITI "ZDRAVI KAO DREN": Prava PROLEĆNA BOMBA, ukusnija od svake koju ste probali
Sremuš ili divlji beli luk je samonikla biljka koja raste na obroncima šuma. Ima fantastičan ukus, a čuvena je po svojoj lekovitosti. Evo predloga kako da napravite ukusnu salatu od ovog čuda od biljke.
Objavljeno: 11.04.2024. 14:45h
Ilinka Orović
Salatu od sremuša ćete pripremiti za tili čas jer
Potrebno je:
- 400 g sremuša
- 300 ml kiselog mleka
- 2 kašike struganog kačkavalja
- 60 ml maslinovog ulja
- kašika sirćeta
- peršun
- mirođija
- so
Priprema:
1. Sremuš očistiti, potom oprati i iseći na sitnije komade.
2. Posoliti ga i promešati, dodati iseckani peršun i mirođijom.
3. Kiselo mleko izmešati s uljem i sirćetom, promešati pa preliti u veću činiju gde ste iseckali sremuš.
4. Preko gotove salate koju ste napravili narendati kačkavalj.
Uživajte u fantastičnom ukusu koji će vas podsetiti na beli luk.
BONUS VIDEO:
(Espreso / I.O.)