Sočna pletina sa paradajzom i spanaćem, Foto: Printscreen / Youtube / Sace Recepti

BOŽANSTVENO

POZNATA KUVARICA OTKRILA RECEPT ZA TOSKANSKU PILETINU: Pripremite je u ovom SOSU i gledajte kako se LEPI ZA PRSTE

Jedan od njenih favorita

Objavljeno: 11.04.2024. 12:51h

Volimo piletinu na mnogo načina. Dok neko preferira da priprema pileći file, drugi najviše vole sočne batake.

Čuvena kuvarica Meri Beri ima sjajan recept za toskansku piletinu sa spanaćem i paradajzom.

Recept je zasnovan na klasiku, a ovo je jedan od njenih favorita za laganu večeru.

Ona ju je pripremala sa batacima, ali vi možete koristiti i pileći file ako želite. U oba slučaja dobićete superukusno, a jednostavno jelo.

Vreme pripreme:

Marinirajte mesofoto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

45 minuta

Sastojci:

6 velikih pilećih bataka bez kože, sa kostima

2 kašike običnog brašna

2 kašičice mlevene paprike

2 kašike maslinovog ulja

1 veliki luk, sitno iseckan

1 velika crvena paprika, sitno iseckana

2 čena belog luka, zgnječena

2 kašičice paradajz pirea

30 g paradajza, seckanog

150 ml belog vina

150 ml pilećeg temeljca

150 ml pavlake za kuvanje

150 g bebi spanaća

55 g parmezana, narendanog

Priprema:

Stavite batake u činiju. Dodajte brašno i mlevenu papriku, dobro začinite solju i sveže mlevenim crnim biberom. Pomešajte zajedno da svi bataci budu uvaljani.

Zagrejte ulje u velikom, dubokom tiganju na jakoj vatri. Dodajte piletinu i pržite 3-4 minuta sa svake strane, dok ne porumene i ne postanu hrskave. Odložite na tanjir.

U tiganj u kom ste pržili batake dodajte luk i biber i pržite 4-5 minuta na srednjoj vatri, dok ne omekšaju. Možda će vam biti potrebno još malo ulja. Dodajte beli luk i pržite 30 sekundi.

Umešajte paradajz pire, paradajz, papriku, vino i temeljac i prokuvajte. Vratite piletinu u tiganj sa ostatkom soka, poklopite, smanjite vatru i dinstajte oko 30 minuta, dok ne omekša.

Dodajte pavlaku za kuvanje i spanać u tiganj sa piletinom i mešajte dok spanać ne splasne. Sklonite sa vatre, pospite sirom i poslužite toplo.

BONUS VIDEO:

(Espreso / 24 sedam / Prenela I.O.)