izvrsno jelo
MONASIMA POST NE MOŽE DA PROĐE BEZ HILANDARSKOG PAPRIKAŠA NA VODI: Najlepše jelo - recept koriste vekovima unazad
Hilandarski paprikaš na vodi je najlepše jelo bez kojeg monasima post ne može da prođe, a recept koriste vekovima unazad
Počela je četvrta nedelja Uskršnjeg posta i mnogi su možda već "potrošili" ideje za spremanje raznih specijaliteta.
Kao što su svi već isprobali svetogorsku salatu od tikvica koju monasi prave na izvanredan način, sigurni smo da i jela na kašiku koju spremaju nemaju konkurenciju.
Oni se strogo pridržavaju posta, pa je tako pred vama hilandarski paprikaš na vodi koji je mnogo ukusniji i lepši od onog sa mesom na koji ste svi navikli.
Lagano jelo sa krompirom i povrćem koje će se svideti svima, a lagano je za pripremu i nećete provesti mnogo vremena u kuhinji.
Svi sastojci i recept su tu:
mlevena paprika
crni luk - pola kilograma
so
krompir - pola kilograma
suvi začin - 2 kašike
šargarepa - 2
brašno - 2 kašike
paprike - 4 mesnate
peršun - 1 veza
Priprema:
Krompir prvo operite, oljuštite, a zatim ga isecite na kocke.
Kada to udarite stavite ga u šerpu, nalijte vodu.
U to dodajte šargarepu, paprike, crni luk i stavite da se kuva.
Mlevenu papriku razmutite sa brašnom u malo vode i dodajte u šerpu kada se paprikaš skuva.
Začine i so takođe stavite po ukusu, a onda paprikaš sklonite sa šporeta.
Na samom kraju u jelo dodajte vezu peršuna i dobro promešajte.
Prijatno i uživajte u paprikašu koji se sprema na Hilandaru.
Bonus video:
(Espreso/Stil/Prenela: N.J)