Hilandarski paprikaš na vodi u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/FoodStation

izvrsno jelo

MONASIMA POST NE MOŽE DA PROĐE BEZ HILANDARSKOG PAPRIKAŠA NA VODI: Najlepše jelo - recept koriste vekovima unazad

Hilandarski paprikaš na vodi je najlepše jelo bez kojeg monasima post ne može da prođe, a recept koriste vekovima unazad

Objavljeno: 09.04.2024. 17:00h

Počela je četvrta nedelja Uskršnjeg posta i mnogi su možda već "potrošili" ideje za spremanje raznih specijaliteta.

Kao što su svi već isprobali svetogorsku salatu od tikvica koju monasi prave na izvanredan način, sigurni smo da i jela na kašiku koju spremaju nemaju konkurenciju.

Oni se strogo pridržavaju posta, pa je tako pred vama hilandarski paprikaš na vodi koji je mnogo ukusniji i lepši od onog sa mesom na koji ste svi navikli.

Lagano jelo sa krompirom i povrćem koje će se svideti svima, a lagano je za pripremu i nećete provesti mnogo vremena u kuhinji.

Iseckan krompir za hilandarski paprikaš na vodifoto: Printscreen/Youtube/ FoodStation

Svi sastojci i recept su tu:

mlevena paprika

crni luk - pola kilograma

so

krompir - pola kilograma

suvi začin - 2 kašike

Crni luk i šargarepa za hilandarski paprikaš na vodifoto: Printscreen/Youtube/ FoodStation

šargarepa - 2

brašno - 2 kašike

paprike - 4 mesnate

Krompir, šargarepa i crni luk u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ FoodStation

peršun - 1 veza

Priprema:

Krompir prvo operite, oljuštite, a zatim ga isecite na kocke.

Začini u hilandarskom paprikašu na vodifoto: Printscreen/Youtube/ FoodStation

Kada to udarite stavite ga u šerpu, nalijte vodu.

U to dodajte šargarepu, paprike, crni luk i stavite da se kuva.

Mlevenu papriku razmutite sa brašnom u malo vode i dodajte u šerpu kada se paprikaš skuva.

Začine i so takođe stavite po ukusu, a onda paprikaš sklonite sa šporeta.

Skuvan hilandarski paprikaš na vodifoto: Printscreen/Youtube/ FoodStation

Na samom kraju u jelo dodajte vezu peršuna i dobro promešajte.

Prijatno i uživajte u paprikašu koji se sprema na Hilandaru.

Bonus video:

(Espreso/Stil/Prenela: N.J)