Kako da vam belo meso bude ovako sočno?, Foto: Printscreen Instagram/appetizing.tv

morate znati

PROFESIONALNI KUVAR OTKRIO 1 TAJNI SASTOJAK ZA SOČNIJE MESO: Od ovoga će PILETINA biti kao iz najskupljeg RESTORANA

Obavezno u marinadu dodajte i ovaj sastojak i belo meso će biti sočnije i ukusnije.

Objavljeno: 09.04.2024. 15:31h

Belo meso spada u zdravija, ali i jeftinija. Njegova priprema ne zahteva neko pretarano kulinarsko umeće, a možete da ga pečete, kuvate, grilujete, pohujete, pržite... Osim za glavno jelo, piletinu možete da služite u salatama, da pravite namaz od nje... Jedina mana belog mesa je ta da ako se ne pripremi kako treba, ono može da bude suvo i pomalo bezukusno.

Ako volite da jedete belo meso, onda vam predlažemo super trik profesionalnog kuvara J. Kendži Lopez-Alta. On u marinadu dodaje i majonez.

Profesionalni kuvar otkrio cakufoto: Printscreen YouTube/Mama Boi's Kitchen

Majonez se obično koristi kao preliv za salate ili kao namaz za sendviče, ali njegova primena u kuhinji može da bude raznolika. Kada napravite marinadu za piletinu u nju dodajte istu količinu majoneza. Najbolje bi bilo da belo meso marinirate ceo dan, ali ako nemate toliko vremena možete da držite meso u marinadi četiri sata. Majonez ne morate da koristite samo za belo meso, već za bilo koji deo pileta.

Kako marinada sa majonezom poboljšava ukus?

1. Marinada je uglavnom tečna i ne može lako da se "zalepi" za meso. Ako dodate i majonez premazivanje marinade će biti mnogo lakše, a takođo sprečiće i da ona lako zagori.

2. Belo meso će biti sočnije i imaće lepu zlatnu boju. Proteini jaja u majonezu podstiču rumenu boju na spoljašnjoj strani piletine dok zadržavaju vlagu. Belo meso neće imati ukus majoneza.

BONUS VIDEO:

(Espreso / Stvar ukusa / Prenela I.O.)