Torta od jagoda, Foto: Printscreen / Youtube / What's For Tea?
recept
ČUVENA VIKTORIJA TORTA JE IDEALNA U PROLEĆNE DANE: Eksplozija ukusa u samo JEDNOM ZALOGAJU, tera vodu na usta
Fenomenalna poslastica koja se topi u ustima
Objavljeno: 09.04.2024. 12:52h
Ilinka Orović
Viktorija torta je čuvena po svojoj rapsodiji ukusa, pravo je osveženje sa ove prolećne dane.
Potrebno je:
- 175 g maslaca, sobne temperature
- 175 g šećera
- 3 jaja, veća
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 175 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2-3 kašike slatke pavlake
- 150 g slatke pavlake
- 150 g džema od jagode ili malina
- 300 g svežih jagoda
Priprema: Umutite penasto u mikseru maslac pa dodajte postepeno šećer i mutite dok se ne sjedini. Umutite jaja s vanilom, pa postepeno dodajte maslac i neprekidno mutite. Izlijte smesu u dva kalupa prečnika 21 cm obložena papirom za pečenje. Pecite 20-25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C. Nafilujte prvu koru pavlakom, pa preko prelijte sa džemom i poređajte kolutiće svežih jagoda. Preklopite drugom korom i pospite šećerom u prahu. Ukrasite svežim jagodama i odmah poslužite.
BONUS VIDEO:
(Espreso / Trpeza / Prenela: I.O.)