Najsavršenija pogača, Foto: Baka Jela Petrović
video
NAJMEKANIJE POGAČA KOJA MIRIŠE NA MLEKO: Bakin STARI RECEPT ugledao svetlost dana - domaćice ZAPIŠITE KAKO SE PRAVI
Tako je mekana miriše na mleko, pogača bez kvasca sa kiselim mlekom
Objavljeno: 09.04.2024. 09:22h
Ilinka Orović
Najsavršenija domaća pogača, sa kiselim mlekom, preukusna
Potrebno je:
- 400 gr brašna T-400
- 200 gr kiselog mleka
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml kisele vode
- 3 kašike ulja
- malo soli
Priprema:
U vanglu sipati brašno prosejano sa praškom za pecivo. Dodati soli, kiselo mleko, ulje kiselu vodu i zamesiti mekpe testo,
Ostaviti 15.20 min da odmori pa ga rukama malo istanjiti i staviti u podmazan pleh ili obložen pek papirom.
Peći na 200 stepeni C da lepo porumeni oko 40-45 minuta. Uviti u krpe i prohladjenu rukama pokidati,
Tako je mekana miriše na mleko mmmm..
BONUS VIDEO:
(Espreso / I.O.)