elegantna poslastica
SUNCE PRŽI KAO DA JE AVGUST, VREME JE ZA OSVEŽENJE: Prevrnuta sladoled-torta je savršeno rešenje iz brojnih razloga
Pravo je vreme za osvežavajuće i kremaste poslastice, a sa sladoled-tortama nema greške
Temperature su sve veće, sunce prži sve jače i jače iako je april, već počinjemo polako da osećamo pravo leto. Samim tim menjamo i ishranu i umesto onih težih poslastica polako prelazimo na osvežavajuće.
Jedna od najboljih opcija su svakako sladoled-torte.
Za njihovu pripremu nije potrebno zadržavanje pored šporeta i prave se očas posla.
Predstavljamo vam jedan fenomenalan recept za takozvanu obrnutu sladoled tortu.
Sastojci:
300 gr keksa
500 ml slatke pavlake
100 gr šećera u prahu
300 ml kisele pavlake
2 kesice želatina + 50 ml vode
350 gr sezonskog voća
2 kašike šećera
Za glazuru:
100 gr čokolade
3 kašike mleka
50 gr maslaca
Priprema:
Prvo umutite slatku pavlaku, pa dodajte šećer u prahu i kiselu pavlaku. Sve dobro izmiksajte i dodajte polovinu rastopljenog želatina.
Voće izmiksajte sa šećerom, pa mu dodajte drugu polovinu rastopljenog želatina.
U kalup stavite sloj belog fila, zatim dodajte red keksa, pa preko voćni fil.
Tako ređajte sve dok ne utrošite sav materijal.
Poslednji sloj bi trebalo da bude beli.
Tortu ostavite u frižider da se dobro stegne, pa skinite obruč sa kalupa i prevrnite tortu na tacnu.
Stavite joj glazuru koju ćete dobiti tako što ćete rastopiti maslac, pa dodati mleko i čokoladu.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)