morate znati!
MIRISAN I MEKAN ROLAT SA JABUKAMA JE NAJBOLJI SRPSKI SLATKIŠ: Napravite baš ovo i pokažite svima kakva ste KUVARICA
Ukoliko želite da goste i ukućane očarate jednostavnom i brzom poslasticom, pred vama je baš takav recept.
Danas je nedelja, prilika da napravite neku poslasticu i da se opustite. Takođe, mnoge domaćice vole da pripremaju za dane unapred, a ovaj recept će vam onda pružiti uživanje i narednih dana.
Samo tri jabuke i malo magije - i evo vam vrhunskog dezerta. U nastavku pogledajte recept za ovu brzu poslasticu.
Potrebno je:
- 3 jabuke
- malo cimeta
- 50 grama seckanih oraha
- 1/2 kašičice cimeta
- 1 puna kašika griza
- malo ulja
- šećer po želji
Priprema jabuka:
Jabuke izrendati, dodati griz, cimet, malo ulja, šećer po želji, mlevene orahe i sve izjednačiti. Takođe, ako volite možete jabuke oljuštiti od kore, ali ne morate, svakako će biti ukusno. Plitki pleh obložiti pek papirom pa premazati uljem. Jabuke rasporediti po celoj površini i lepo pritisnuti da bude sve izjednačeno.
Za preliv:
- 3 jaja
- 4 kašike brašna
- 30 mililitara ulja
- korica limuna
- 100 grama šećera
- 100 mililitara jogurta
Priprema preliva:
U vanglicu umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, koricu limuna, ulje i jogurt. Izjednačiti i sipati preko jabuka. Sve lepo zagladiti kašikom. Peći na 200 stepeni 30-40 minuta. Okrenuti na poslužavnik pa uviti u rolat. Preliti čokoladom i ostaviti da se ohladi. Uživajte u ovom neodoljivom desertu i današnjem danu!
Bonus video:
(Espreso/Republika/Nevena Jakovljević/Prenosi M.M.)