Ilustracija, Foto: Printscreen/ YouTube/Lako je kuvati

morate znati!

MIRISAN I MEKAN ROLAT SA JABUKAMA JE NAJBOLJI SRPSKI SLATKIŠ: Napravite baš ovo i pokažite svima kakva ste KUVARICA

Ukoliko želite da goste i ukućane očarate jednostavnom i brzom poslasticom, pred vama je baš takav recept.

Objavljeno: 08.04.2024. 10:20h

Danas je nedelja, prilika da napravite neku poslasticu i da se opustite. Takođe, mnoge domaćice vole da pripremaju za dane unapred, a ovaj recept će vam onda pružiti uživanje i narednih dana.

Samo tri jabuke i malo magije - i evo vam vrhunskog dezerta. U nastavku pogledajte recept za ovu brzu poslasticu.

Potrebno je:

  • 3 jabuke
  • malo cimeta
  • 50 grama seckanih oraha
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1 puna kašika griza
  • malo ulja
  • šećer po želji

Priprema jabuka:

Jabuke izrendati, dodati griz, cimet, malo ulja, šećer po želji, mlevene orahe i sve izjednačiti. Takođe, ako volite možete jabuke oljuštiti od kore, ali ne morate, svakako će biti ukusno. Plitki pleh obložiti pek papirom pa premazati uljem. Jabuke rasporediti po celoj površini i lepo pritisnuti da bude sve izjednačeno.

foto: RINA

Za preliv:

  • 3 jaja
  • 4 kašike brašna
  • 30 mililitara ulja
  • korica limuna
  • 100 grama šećera
  • 100 mililitara jogurta

Priprema preliva:

U vanglicu umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, koricu limuna, ulje i jogurt. Izjednačiti i sipati preko jabuka. Sve lepo zagladiti kašikom. Peći na 200 stepeni 30-40 minuta. Okrenuti na poslužavnik pa uviti u rolat. Preliti čokoladom i ostaviti da se ohladi. Uživajte u ovom neodoljivom desertu i današnjem danu!

Bonus video:

(Espreso/Republika/Nevena Jakovljević/Prenosi M.M.)