savet
BAKIN KOLAČ ĆE UZ OVU CAKU BITI MEKAN KAO DUŠA: Uradite ovo ODMAH NAKON PEČENJA, samo tako neće biti kao KAMEN
Popularne galete savršeno su rešenje za doručak ili užinu
Generacije na ovim prostorima odrasle su uz galete, takozvane kolače na tuč ili popularni bakin kolač koji odoleva svim trendovima. Domaćice su nekad ljubomorno čuvale recept, želeći da upravo njihove galete budu najukusnije.
Recept koji vam donosimo možete da napravite i ako ste početnik u kuhinji. Još jedna prednost ovog recepta je u tome što sastojke ne morate da merite na kuhinjskoj vagi – koristite šolju od 200 mililitara za većinu sastojaka.
Sastojci:
- 4 jaja
- šolja šećera
- šolja ulja
- šolja mleka
- 4 šolje brašna
- kesica praška za pecivo
Priprema: U posudu za mućenje razbijte jaja, dodajte šećer, mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo, pa sve dobro umutite mikserom. Smesu sipajte u aparat za galete i pecite dok ne porumeni.
Da bi galete što duže ostale sveže, držite ih u metalnoj kutiji sa poklopcem.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/M.K./Prenosi M.M.)