video
NIKAD SOČNIJA JUNETINA PRAVO IZ RERNE: Za ovim receptom su POLUDELE SVE SRPKINJE - uz ovo vredi DOČEKATI GOSTE
Recept za veoma ukusno spremanje junećeg mesa - komadi junećeg mesa zapečeni u rerni u zemljanoj posudi
Pečena junetine može da se servira sa prilogom od pirinča i povrća, takođe, je možete napraviti i u zdravijoj varijanti sa prilogom od brokolija.
Ako ovo vrhunsko jelo pipremite na ovaj način biće baš kao iz restorana, uživate u predivnom sočnom ukusu mesa koje se topi.
Sastojci:
- 1,2 kg junećeg mesa
- 1,2 kg krompira
- 3 čena belog luka
- 4 male glavice crnog luka
- brašno
- 2dl vode
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- 1 kašičica vegete
- malo ulja
- 1dl vina
Priprema:
1. Meso iseći u veće komade i uvaljati u brašno. Pržiti u tiganju ukupno 10 minuta i to po par minuta sa svih strana.
2. U tiganju kad se izvadi meso sipati vodu i začine, promešati i posle sipati preko mesa u tepsiji.
3. Tepsiju namazati sa malo ulja, poređati luk, preko meso, krompire i sipati belo vino.
4. Peći u rerni (1.put) 40 minuta na 200 stepeni. Izvaditi tepsiju i meso okrenuti
5. Peći u rerni (2.put) još 30 minuta izvaditi tepsiju i meso ponovo okrenuti. VI Peći u rerni (3.put) još 10 minuta.
BONUS VIDEO:
(Espreso / I.O.)