topi se svaki zalogaj
NAJBOLJI RECEPT ZA KREMASTI ČIZKEJK KOJI SE NE PEČE: Spremite ovu savršenu poslasticu očas posla i užuvajte u ukusu
Čizkejk koji se ne peče je lagan, kremast i savršen za neku proslavu ili da jednostavno zasladite dan
Ukoliko volite čizkejk, možda ćete želeti da napravite i čokoladni čizkejk, spreman za manje od pola sata. Evo i kako se pravi čizkejk koji se ne peče.
Sastojci:
Za patišpanj:
225 g graham krekera (oko 14 pravougaonih krekera)
685 g neslanog putera, rastopljenog
Za fil:
1 kašika (1 1/2 pakovanja) želatina u prahu bez ukusa
60 ml hladne vode
455 g krem sira, na sobnoj temperaturi
175 g šećera u prahu
2 kašičice vanilinog šećera
2 šolje slatke pavlake
Za preliv:
455 g svežih ili smrznutih oljuštenih i narezanih jagoda
135 g šećera
2 kašičice kukuruznog skroba
2 kašičice hladne vode
Recept za čizkejk koji se ne peče
Napravite koru i rastopite želatin
Za čizkejk koji se ne peče premažite okrugli pleh puterom. Izlomite krekere na nekoliko velikih komada i izmrvite ih u procesoru za hranu. Prelijte otopljenim puterom i obrađukte i procesoru, dok mrvice ne počnu da se zgrudvavaju. Istresite puteraste mrvice u pripremljenu tepsiju i pritisnite u dno tepsije koristeći donji deo čaše. Rastopite želatin tako što ćete da ga izmešate u hladnoj vodi. Ostavite ga 5 minuta da omekša. Kada omekša, pecite ga u mikrotalasnoj 20 do 30 sekundi, dok se ne rastvori i ne postane tečan. Ostavite ga sa strane da se ohladi.
Pripremite fil
Preko krem sira prosejte šećer u prahu. Miksirajte na maloj brzini, a zatim povećajte brzinu na srednju i mešajte dok se sve ne izmeša, sjedini i postane kremasto, kao glazura. Dodajte vanilin šećer i miskirajte još 15 sekundi. Dodajte slatku pavlaku i miksirajte na maloj brzini, a zatim povećajte brzinu na srednju. Zaustavite mikser i ostružite stranice i dno posude. Nastavite da mešate, polako povećavajući brzinu na visoku, dok se ne formiraju mekani vrhovi. Dodajte želatin i miksirajte dok smesa ne postane čvrsta. Sipajte fil preko patišpanja i ostavite u frižideru najmanje 1 sata ili preko noći.
Skuvajte preliv
Stavite jagode i šećer u veliki lonac. U maloj činiji pomešajte kukuruzni skrob i hladnu vodu, a zatim prelijte jagode. Kuvajte na srednje jakoj vatri, neprestano mešajući dok jagode ne omekšaju i sos se zgusne, 5 do 7 minuta. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim kašičicom prelijte ohlađen čizkejk i vratite u frižider da se hladi još sat vremena ili preko noći. Izvadite iz pleha za torte i servirajte. Uživajte u čizkejku koji se ne peče.
Bonus video:
(Espreso/stvarukusa/L.S./prenela T.M.)