Posne kiflice sa džemom, Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

poslastica za čistu desetku

NAJLEPŠE POSNE KIFLICE SA DŽEMOM: Vazdušaste, mekane i jednostavne za pripremu - recept znaju bake sa sela

Posne kiflice sa džemom su najlepše jer su vazdušaste i mekaane, a prave se po receptu koji znaju bake sa sela

Objavljeno: 05.04.2024. 14:50h

Testa, peciva, pite, kiflice volimo da jedemo svi, bilo da je u pitanju mrsna ili posna verzija.

Jedna ukusna poslastica ostavlja bez reči jer se pravi po starinskoj recepturi, a u pitanju je posni kolač sa medom. Mnoge žene sa sela ga prave i naše bake i majke...

Ali ono čemu niko neće moći da odoli jesu posne kiflice sa džemom - mekane, vazdušaste i lagane za pripremu.

Svi će vas pitati kako se prave kada vide koliko su ukusne i savršene.

Ovo je za Uskršnji post nešto najbolje.

Pravljenje testa za posne kiflice sa džemomfoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Recept sa sastojcima:

šećer u prahu

brašno - 1 kilogram

džem

kisela voda - 1/2

ulje - 9 kašika

kvasac - 1

šećer - 4 kašika

Testo za posne kiflice sa džemomfoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

so - 3 kašičice

Način pripreme:

Sve sastojke pomešate i zamesite testo.

I ostavite ga 45 minuta da naraste.

Filovanje posnih kiflica sa džemomfoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Testo premesite i podelite na 12 jufki.

Zatim svaku jufku razmesite oklagijom i isecite na 4 dela.

Svako parče filujte džemom, pa uvijte i stavite u podmazan pleh.

Peku se na 200 stepeni.

Posne kiflice sa džemom u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Kada se kiflice ispeku dok su vruće uvaljajte u šećer u prahu.

Prijatno i uživajte.

Bonus video:

(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)