Kiflice, Foto: Printscreen/Youtube/SasinaKuhinja

recept

POSNE KIFLICE PUNJENE POVRĆEM ODLIČNE ZA USKRŠNJI POST: Peku se samo 20 minuta na 180 stepeni, BRZO I JEDNOSTAVNO

Napravite odlično testo i kiflice će vam biti mekane. A napunite ih povrćem za još bolji ukus

Objavljeno: 05.04.2024. 16:50h

Mnogi ljudi se ustručavaju da prave domaće kiflice, jer misle kako im testo neće uspeti. Zato je bitno da imate dobar recept, a mi vam predlažemo da isprobate i ovaj. Uz naš recept za testo kiflice će vam sigurno uspeti iz prvog pokušaja, a umesto da ih punite standardnim nadevima, koristite povrće. Ovako pripremljene kiflice možete da jedete i u toku posta.

Sastojci:

400 g brašna

200 ml jogurta

foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajte sa Stašom

1 kvasac

100 ml ulja

100 ml tople vode

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

1 paradajz

1 paprika

1 crni luk

1 manja tikvica

Recept za posne kiflice punjene povrćem:

Umesite testo

U posudi pomešajte mlaku vodu, kvasac i šećer. Dobro sjedinite i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se aktivira 10 minuta. Zatim sipajte posni jogurt, ulje, pa dodajte prosjano brašno i so. Umesite glatko testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih sat vremena.

Pripremite povrće

U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, pa kada omekaša dodajte seckani paradajz, papriku i tikvicu. Pržite dok povrće ne bude gotovo. Začinite po želji i promešajte.

Napunite kiflice

Testo podelite na 6 jednakih delova i oblikujte loptice. Svaku lopticu razvucite u krug i isecite trouglove. Nafilujte povrćem i urolajte.

Pecite kiflice

Poređajte kiflice u pleh obložen pek papirom, pa na svaku stavite parče margarina. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta.

Bonus video:

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)