uuh, topi seee!
STARE DOMAĆICE ZNAJU TAJNU ZA NAJBOLJU TORTU ''BELI ŠUŠKAVAC'': Domaćice, zapisujte ovaj legendarni RECEPT
Isprobajte tortu beli šuškavac, ako niste do sada
Bolja je od bilo čega iz poslastičarnice, ali treba da joj posvetite vreme. Ukoliko volite kremaste torte, možda ćete želeti da isprobate i recept za tortu sa pudingom. Evo i kako se pravi torta beli šuškavac.
Sastojci:
Za koru:
7 belanaca
450 g šećera
Sok od pola limuna
Za fil:
13 žumanaca
17 kašika šećera
120 g belog krema
220 g bele čokolade
270 g maslaca
Za dekoraciju:
350 g šlaga
Recept za tortu beli šuškavac
Pecite kore
Za tortu beli šuškavac prvo umutite belanca i šećer, a potom dodajte limunov sok. Pripremite pleh sa papirom za pečenje i na taj papir sipajte masu. Dobro je rasporedite i supite je 3 sata na 100 stepeni. Isto to uradite i za drugu koru.
Napravite fil
Dok se kore peku napravite fil. Žumanca koja ste odvojili umutite sa šečerom i kuvajte na pari. Negde na polovini kuvanja dodajte čokoladu, promešajte i sklonite sa vatre, pa ostavite da se ohladi. Takođe umutite maslac i beli krem i sastavite sa filom pa dobro izmiksirajte. Takođe umutite šlag.
Filujte kore
Pola fila stavite na jednu koru, pa preko njega stavite drugu koru. Posle druge kore rasporedite ostatak fila pa ga prekrijte šlagom. Uživajte u torti beli šuškavac.
Bonus video:
(Espreso/stvarukusa/L.S./prenela T.M.)