Argentinski ćevap, Foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

a uz njega još neka salatica, uh!

SKORO ZABORAVLJENO JELO NAŠIH STARIH ''ARGENTINSKI ĆEVAP'': Savršen ručak za sve ukućane - obožavaćete ga (RECEPT)

Mnogima su krompir i meso omiljena kombinacija, a ovaj recept sadrži i jedno i drugo

Objavljeno: 04.04.2024. 18:53h

Koliko ste se puta uhvatili za glavu i pomislili - šta sad da spremim za ručak? A u sveskama naših majki i baka postoje recepti koji su pravo blago.

Argentinski ćevap idealan je predlog za ručak, a služi se uz sos koji se pravi na jednostavan način. Ako još uz to dodate salatu – obrok ne može biti kompletniji.

Ovo jelo spremale su još naše bake, a sada je pomalo zapostavljeno na trpezi. Zato ćemo se danas podsetiti ovog sjajnog recepta.

Vreme pripreme:

60 minuta

Sastojci:

300 g mlevenog mesa (junećeg)

300 krompira

2 jajeta

so, biber, malo sode bikarbone

1 glavica crnog luka

3 čena belog luka

mlevena slatka paprika

4 kašike brašna

100 g prezli

Za sos:

100 ml neutralne pavlake

1 čen belog luka

peršun

100ml majoneza

Način pripreme:

Krompir oljuštiti i obariti. Kada je kuvan prohladiti ga, pa očistiti i izrendati na krupno. Dodati meso i 2 žumanceta, so, biber i na vrh noža sode bikarbone. Crni luk očistiti i izrendati kao i 3 čena belog luka koji treba izgnječiti. Dodati mlevenu papriku. Smesu ostaviti pola sata u frižideru.

Rukom ili kašikom vaditi smesu, formirati ćevape, pa ih probosti štapićem za ražnjiće. Viljuškom malo umutiti belanca, ćevape staviti u brašno, belanca, pa u prezle. Pržiti u dubokom ulju. Pržene ćevape vaditi na papirnu salvetu da se ocede.

Ako ne želite, ćevape ne morate pohovati, ukusni su i kad se samo isprže. Takođe, može i bez štapića za roštilj.

Priprema sosa:

Izmešajte pavlaku, majonez, peršun i sitno iseckan ili izgnječen beli luk.

Bonus video:

(Espreso/24sedam/K.B./prenela T.M.)