a uz njega još neka salatica, uh!
SKORO ZABORAVLJENO JELO NAŠIH STARIH ''ARGENTINSKI ĆEVAP'': Savršen ručak za sve ukućane - obožavaćete ga (RECEPT)
Mnogima su krompir i meso omiljena kombinacija, a ovaj recept sadrži i jedno i drugo
Koliko ste se puta uhvatili za glavu i pomislili - šta sad da spremim za ručak? A u sveskama naših majki i baka postoje recepti koji su pravo blago.
Argentinski ćevap idealan je predlog za ručak, a služi se uz sos koji se pravi na jednostavan način. Ako još uz to dodate salatu – obrok ne može biti kompletniji.
Ovo jelo spremale su još naše bake, a sada je pomalo zapostavljeno na trpezi. Zato ćemo se danas podsetiti ovog sjajnog recepta.
Vreme pripreme:
60 minuta
Sastojci:
300 g mlevenog mesa (junećeg)
300 krompira
2 jajeta
so, biber, malo sode bikarbone
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
mlevena slatka paprika
4 kašike brašna
100 g prezli
Za sos:
100 ml neutralne pavlake
1 čen belog luka
peršun
100ml majoneza
Način pripreme:
Krompir oljuštiti i obariti. Kada je kuvan prohladiti ga, pa očistiti i izrendati na krupno. Dodati meso i 2 žumanceta, so, biber i na vrh noža sode bikarbone. Crni luk očistiti i izrendati kao i 3 čena belog luka koji treba izgnječiti. Dodati mlevenu papriku. Smesu ostaviti pola sata u frižideru.
Rukom ili kašikom vaditi smesu, formirati ćevape, pa ih probosti štapićem za ražnjiće. Viljuškom malo umutiti belanca, ćevape staviti u brašno, belanca, pa u prezle. Pržiti u dubokom ulju. Pržene ćevape vaditi na papirnu salvetu da se ocede.
Ako ne želite, ćevape ne morate pohovati, ukusni su i kad se samo isprže. Takođe, može i bez štapića za roštilj.
Priprema sosa:
Izmešajte pavlaku, majonez, peršun i sitno iseckan ili izgnječen beli luk.
Bonus video:
(Espreso/24sedam/K.B./prenela T.M.)