Posna musaka sa tikvicama i paradajzom, Foto: Printscreen/youtube/Marija Karma
ne zna se dal je lepši ukus ili miris
ULEPŠAJTE POSNE DANE UZ FENOMENALAN RECEPT ZA POSNU MUSAKU SA TIKVICAMA: Bogato jelo koje će zasititi celu porodicu
Obradujte ukućane izdašnim i jakim jelom za vreme posta
Objavljeno: 04.04.2024. 18:16h
Tatjana Maksić
Često je u danima posta naći ideju za dobar i izdašan ručak. Zato vam donosimo super recept za posnu musaku sa tikvicama koju ćete praviti i kada prođe post.
Sastojci za posnu musaku od tikvica sa paradajzom:
- 3 srednje tikvice,
- 2 paradajza,
- 1 crni luk,
- 2 čena belog luka,
- 1 šolja pasiranog paradajza,
- 1 kašičica origana,
- so i biber po ukusu,
- 1 šolja kukuruza (svežeg ili iz konzerve),
- 1 šolja narendanog posnog sira (opciono),
- sveži peršun za posluživanje
Posna musaka od tikvica sa paradajzom se priprema na sledeći način:
- U velikoj tavi ili tiganju zagrejte malo vode, pa dodajte iseckani crni luk i dinstajte dok ne postane staklast.
- Dodajte beli luk i dinstajte još minut-dva.
- Dodajte kolutove tikvica i dinstajte ih dok ne omekšaju.
- Dodajte iseckane paradajze, pasirani paradajz, origano, so i biber. Kuvajte još 5-7 minuta.
- Prebacite polovinu smese tikvica i paradajza u pleh za pečenje.
- Preko smese poređajte polovinu kukuruza, pa preostalu polovinu smese tikvica i paradajza, i na kraju ostatak kukuruza.
- Pospite narendanim posnim sirom preko musake (opciono).
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, dok sir ne postane zlatno smeđ.
- Poslužite posnu musaku od tikvica sa paradajzom i crnim lukom toplo, posuto svežim peršunom.
Bonus video:
(Espreso/posnajela/prenela T.M.)