lagana za doručak ili večeru
NAJBRŽI RECEPT ZA POSNU PAŠTETU OD CVEKLE, SAVRŠEN NAMAZ ZA LAGAN OBROK: Zaljubićete se već posle prvog zalogaja
Brz i zdrav doručak
Bilo da postite ili ne, ova preukusna pašteta bi trebalo da se nađe bar jednom na vašem meniju. Lagana je i zdrava, s toga je idealna za doručak ili večeru kao i brzu užinu. Recept je lak tako da ga i novajlije mogu brzo savladati.
Sastojci za posnu paštetu od cvekle i susama:
- 2 veće cvekle,
- 1 šolja susama,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- sok od pola limuna,
- 2 čena belog luka,
- so i biber po ukusu,
- mlevena crvena paprika (opciono, za dekoraciju),
- kriške hleba ili tostiran hleb za posluživanje.
Posna pašteta od cvekle i susama se priprema na sledeći način:
U blenderu ili procesoru za hranu, kombinujte kuvanu cveklu, susam, maslinovo ulje, sok od limuna, beli luk, so i biber. Ako ne postite, obavezno napravite i prženice pa uživajte u ovom namazu sa njima!
Blendajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smesu paštetu.
Prebacite paštetu u posudu za posluživanje i ukrasite je mlevenom crvenom paprikom, ako želite.
Poslužite posnu paštetu od cvekle i susama na kriškama hleba ili tostiranom hlebu.
Bonus video:
(Espreso/posnajela/prenela T.M.)