bolji niste pravili
MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima
Uskršnji post je u toku, a svi se trude da u tom periodu prave što više raznovrsnih jela.
Ono što se mnogima svidelo jeste svetogorska salata od tikvica koja je toliko lagana i ukusna da može da zameni svaki obrok.
Jelo koje monasi obavezno prave, a i vi ćete sigurno, pa čak i kada prođe post jer nećete moći da joj odolite. Pre svega jer je došlo proleće, a laganiji specijaliteti svima tada prijaju.
Naravno, niko od nas ne može da zaboravi na kuvana jela na koja smo od detinjstva navikli (sarma, pasulj, paprikaš, punjene paprike...) sve su to vrhunska jela koja najbolje prave naše bake.
Ono što će vas sada oduševiti jeste hilandarski pasulj bez kojeg monasi post ne mogu da zamisle.
Čorbast, začinjen, ukusan...
Tu su sastojci i recept:
pasulj
suvi začini
voda
so
maslinovo ulje
biber
crni luk
mlevena paprika
paradajz
Priprema:
Pasulj prvo otrebite, operite i stavite u lonac.
Vodu sipajte toliko da prekrije pasulj.
Kuvajte pasulj na visokoj temperaturi, ali pazite da ne zagori.
Dok se kuva, maslinovo ulje sipajte u tiganj i zagrejte ga.
U zagrejano ulje stavite nekoliko glavica crnog luka.
Izdinstajte, pa dodajte paradajz koji ste prethodno iseckali, suve začine i mlevenu papriku.
Kada se pasulj skuva prelijte ga sa tom zaprškom, pa stavite u rernu da se malo zapeče.
Pecite dok se odozgo ne uhvati korica.
Prijatno u ovom najukusnijem hilandarskom pasulju koji monasi prave na vrhunski način.
Bonus video:
(Espreso/Stil/Posnajela.rs/Prenela: N.J)